Президентът на БФХГ Илиана Раева направи анализ на Световното първенство

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева направи анализ на Световното първенство
Коментари Харесай

Илиана Раева: Най-доброто за гимнастиката ни предстои

 Грациите ни към този момент упражняват в
Президентът на БФХГ Илиана Раева направи разбор на Световното състезание по художествената гимнастика, което се организира от 10 до 16 септември в София. Раева е щастлива от метода, по който беше показана България пред света по време на надпреварата, само че към този момент е сложила нови задания пред гимнастичките за идната година.

" Световното състезание по художествена гимнастика е към този момент минало. Не стихват поздравленията и прелестните послания, благодарности от управление на ФИГ, на български институции, клубове и деятели в страната, шампионки и треньори, сътрудници от други федерации, фенове и почитатели от целия свят. Благодаря на всички от сърце! Много съм щастлива от всичко, което претърпях на това съревнование, а и дните след него, та и до през днешния ден. Ще обобщя в няколко фрази, какво беше най-важното за мен от тази грандиозна демонстрация ", стартира Раева в своя разбор пред Facebook страницата на БФХГ.

" Щастлива съм, че представихме страната си България пред света по впечатляващ метод. Световното състезание и галаспектакълът бяха излъчени в страни от 5 континента. Успяхме да покажем на света филм за нашата история, природа, достижения, фолклор и велики международни шампионки, направихме галаспектакъл на българска музика, в който присъединяване взеха най-силните страни в този спорт.

Щастлива съм, че българската художествена гимнастика затвърди своята мощ и мощност и е измежду първите три най-силни страни в този спорт, че имаме новите си международни шампионки в ансамбъла и международни вицешампионки в самостоятелното отборно, че сме първият спорт в страната, спечелил квота за Олимпиадата в Токио 2020, че чухме " Мила Родино " в " Арена Армеец ". Щастлива съм, че доставихме голямо благополучие и мотив за горделивост на толкоз доста българи в България и по света.

Щастлива съм, че сътрудници от цялата страна ми звънят по телефона, с цел да ми оповестят, че има голям напор на деца в залите по художествена гимнастика. Щастлива съм, че събрах дружно и направих толкоз щастливи най-големите имена в историята на българската художествена гимнастика - международните шампионки и техните треньори. За мен това международно състезание не беше единствено спортно събитие. Моята фантазия беше тъкмо тази - да представим изцяло България пред света! Благодаря за следващ път на екипа си, с който през днешния ден мога да кажа: Успяхме! Направихме го! Светът се влюби в България! Наградата за тези старания, които положихме, беше този прелестен цялостен комплект медали - златен, сребърен и бронзов ", споделя още Илиана Раева.

" Дотук с прелестните страсти, които изживяхме всички. От една седмица работим и вършим новите проекти. Анализираме всичко - организация, съревнование, съперници. Посочих ясно слабостите. Треньорите направиха същото. Имахме 3-часово заседание със състезатели, треньори и екипите. Поставих нови, тежки, само че изцяло изпълними задания. Всички са подготвени за идните тежки тренировки. Вътрешната конкуренцията и при ансамбъла, и при самостоятелното ще бъде доста огромна и всяка от състезателките е наясно с това. Друг път няма..В този живот има и отговорности. Не може единствено да сме потребители, които имат права.

Да, животът е обич, благополучие и наслада, само че паралелно с това е труд, отговорност, болежка, трудности, тествания... Бяло и черно, денонощно, сладко и горчиво, благополучие и болежка, триумф и неуспех (в общоприетия смисъл на думата неуспех, тъй като неуспехът е скъп урок).... Така, че в случай че искаш да си първенец в спорта, ще се научиш да не си единствено потребител и да имаш права, а да знаеш и своите отговорности, да се трудиш доста, да искаш доста и да вярваш в триумфа си. Толкова по тематиката в писане. Останалото в дейности.

Имаме прелестни и мощни гимнастички. Имаме можещи и знаещи треньори. Вярвам в тяхното бъдеще и постоянно ще бъда тяхната мощ и опора. Няма да позволи да се поставя кол в колелото ни. Най-силните мигове на националния тим по художествена гимнастика предстоят! Запомнете тези мои думи! ", приключва Раева в своя разбор за Световното състезание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР