Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на Боряна Калейн

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на Боряна Калейн
Коментари Харесай

Илиана Раева: Двама се карат, трети печели!

Президентът на БФХГ Илиана Раева разяснява представянето на Боряна Калейн и Стилияна Николова в многобоя на Европейското състезание по художествена гимнастика в Тел Авив. Двете се подредиха надлежно на второ и трето място.

" Двама се карат, трети печели! " Сребърен и бронзов орден в многобоя на Европейското състезание в Израел за Боряна Калейн и Стилияна Николова! За страдание Боряна Калейн не съумя да завоюва безспорната европейска купа. Тя позволи неприемливи неточности на топка и бухалки и загуби солидната преднина, с която водеше след първите два уреда. Боряна беше посочена за една от двете фаворитки за купата от експертите. Боряна Калейн е с най-силната и атрактивна стратегия този сезон. Смятам, че при безгрешна игра няма конкуренция. Жалко за неуместните неточности, които позволи играч като нея. Разбира се, че европейското сребро е прелестно достижение, само че не и при действителните благоприятни условия, които има Боряна. Нека това бъде тласък за работата и до Световното състезание в София. Честито на Боряна! ", написа Раева в Инстаграм, видя Спортал.

" Другата претендентка беше италианката София Рафаели. Тя позволи груби неточности и остана отвън тройката. И до момента в който двете най-вече са се надявали за триумф, който им изневери, първенец стана израелката Атаманов, която игра без неточност. Не е необичайност това да се случва в спорта - двама се карат, трети печели. Трета остана Стилияна Николова - същински воин! Развитието й последните месеци е удивително. Никой на никое място в сметките не слагаше при започване на сезона Стили. Е, това наше лъвче напълно скоро ще обърква сметките, по този начин, както през днешния ден го направи Атаманов. Браво, Стили! В същото време и двете състезателки демонстрираха безусловно друга и атрактивна гимнастика от всички останали. Поздравления за треньори и целия екип! Успех и на двете на следващия ден! ", разяснява още Раева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР