Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на бълграските гимнастички,

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на бълграските гимнастички,
Коментари Харесай

Илиана Раева: С три груби грешки взехме златото, това не се е случвало досега

Президентът на БФХГ Илиана Раева разяснява представянето на бълграските гимнастички, които завоюваха седем медала на шампионата по художествена гимнастика от сериите Гран При в съветската столица Москва и от съпътстващия интернационален шампионат.

Ансамбълът е състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Теодора Александрова, с треньор Весела Димитрова и помощник-треньор Михаела Маевска, приключи на второ място в многобоя, а на финалите взе златото на пет обръча и сребро на три топки и две въжета.

17-годишната Боряна Калейн приключи 10-а в многобоя, само че взе цялостен комплект оценки на финалите на обособените уреди. Българката стана шампионка на топка, завоюва сребро на обръч и бронз на лента. Калейн не игра единствено на финала на бухалки.

В съпътстващия интернационален шампионат Ерика Зафирова се класира трета в многобоя.

" Най-щастлива съм за медалите на Боряна Калейн. Тя беше като една кралица на терена. По време на надпреварата и самите съветски коментатори не скриха удивлението си и от нея, и от ансамбъла. Отзивът е необикновен ", разяснява в " Здравей, България " Илиана Раева.

" Случи се нещо, което не се е случвало до момента. Момичетата с три груби неточности взеха златен орден. Положихме извънредно старания да имаме доста комплицирани композиции, които биха могли да се изпълнят от доста малко гимнастички в света ", добави Раева.

" За мен най-важното беше да трансформира мисленето на треньори и състезатели в вярната посока. Държавата сега се грижи ужасно доста за нас, получаваме доста съществени финанси, само че това стана постфактум. За да стигнем до това, минахме през доста тежък интервал, с цел да потвърдим, че работим и реализираме триумфи ", сподели още Илиана Раева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР