Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на българските гимнастички

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на българските гимнастички
Коментари Харесай

Раева: Прекрасният празник стана още по-прекрасен

Президентът на БФХГ Илиана Раева разяснява представянето на българските гимнастички в днешните финали на обособените уреди на Световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Ансамбълът завоюва купата на три обръча и два чифта бухалки и зае четвърто място на пет топки. Катрин Тасева се класира на пето място на бухалки и шесто на обръч, а Боряна Калейн е шеста на лента.
 Нов мотив за празник! Ансамбълът ни завоюва злато в Баку
" Великденски златен орден за българския отбор! Отлична игра на българския отбор на обръчи и бухалки на международната купа в Баку! Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс. Смели, мощни, дръзки и до краен лимит стимулирани! Много сме мощни и можем доста! Браво, девойки - за душeвността, силата и класата, която показвате! На съчетанието с 5 топки през днешния ден позволиха доста груба неточност, в това число и грешки при няколко значими детайли. Предстои ни още работа по това комбиниране. Оценките им през днешния ден и на двете съчетания бяха безупречни! ", разяснява Раева за " Facebook " страницата на федерацията.

" Катрин Тасева през днешния ден не беше на познатото равнище, само че имаме задоволително време до Световното през септември да бъде! Не инцидентно получава високи оценки с неточност, тъй като тя е прелестен реализатор на компликациите и има съчетания с доста високи стойности. Необходимо е сериозна работа и смяна в темпото на игра, само че Кати и Бранимира са наясно и съм сигурна, че този тежък за промяна стандарт на тренировки ще стане факт!

Боряна Калейн изигра доста добра лента, с необикновено предпочитание и централизация, само че позволи неточност на пируета си и спести някои по-сложни улавяния. С всяко съревнование тя демонстрира, че е подготвена и желае доста да се състезава за орден! Тя може! Сега би трябвало здрава работа в залата! Нека ги печели септември! ", добави Раева.

" Днешният прелестен празник стана още по-прекрасен със извоювания златен орден в Баку и със поръчката на Катрин и Боряна! Щастлива и доста спокойна съм за близкото бъдеще! Браво, девойки! ", съобщи още Илиана Раева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР