Президентът на БФХГ Илиана Раева е доволна от представянето на

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева е доволна от представянето на
Коментари Харесай

Илиана Раева засипа с похвали българските гимнастички преди Световното в София

Президентът на БФХГ Илиана Раева е удовлетворена от представянето на българските гимнастички на Световна купа в Казан (Русия). Ансамбълът завоюва сребро на финала с пет обръча и бронз в многобоя, Боряна Калейн взе бронзово отличие на обръч и приключи четвърта в многобоя и на бухалки, а Катрин Тасева е пета в многобоя и четвърта на три от четирите финала. За българките това бе последно съревнование преди Световното състезание в София, което ще се организира в зала "Арена Армеец " от 10 до 16 септември.

"Ансамбълът с два медала от три вероятни! Боряна с един бронзов, в случай, че не взе участие на европейското състезание, пропусна и първата купа в Минск. А по какъв начин въздейства това в спорт като нашия, няма да изяснявам. Т.е., това, че тя не игра е напълно заслужено и вярно решение. То е направено въз основата на виновен разбор ", написа Раева в профила си във "Фейсбук ".

"В същото време, България към този момент има три самостоятелни гимнастички, които печелят медали от Световни купи. Катрин, Невяна и Боряна. Ами единствено Русия и България могат да се похвалят с това. Други страни с три мощни гимнастички, които печелят медали този сезон няма! Да си напомним по какъв начин тръгнахме този олимпийски цикъл с самостоятелното, а къде стигнахме. Три мощни индивидуалистки, медалистки! Как да не се гордея с Бранимира Маркова и девойките, както и с работата ни! България разполага с доста мощен тим, след близо... щях да напиша 20 години, само че май са доста повече ", добави Раева. "Винаги има какво още да се желае. Можем да подобряваме качеството и съчетанията, само че това не става с магическа пръчка. Ще стане. Най-важното за мен, персонално е, че тръгнахме с самостоятелното да работим в вярната посока. И резултатите пристигнаха бързо ", написа още президентът на БФХГ и похвали и представянето на ансамбъла.

"Нашето комбиниране е с детайли и динамичност, които могат да играят прекомерно малко състезателки. Да не кажа - единствено тези. Още с блестящото включване на Стефани Кирякова се постановиха някои промени, които несъмнено не повлияха на оценката ни. Можехме да рискуваме с присъединяване в Минск, само че щеше да бъде непреценен риск. Т.е., тимът ни отпътува единствено с една подготовка за Казан с цялостно осъществяване на всички детайли, а не тренира повече от седмица преди този момент на цялостни обороти. И тук желая да кажа нещо доста значимо - в нито един миг присъединяване на Елена Бинева не е бил под въпрос. За нас значимо беше да вземем вярно решение с присъединяване ни в Минск. И го взехме. Елена трябваше да приключи лекуването си с рекомендациите до един ден преди заминаването ни в Казан. И по този начин, с една подготовка, два медала! Да, направиха неточност, само че взеха два медала. В момента всичко към този момент е наред. От на следващия ден стартират естествените тренировки с оптимални натоварвания! Та, желаех да кажа: имаме доста мощен отбор и доста мощен тим самостоятелно! ", съобщи още Раева.

По време на шампионата в Казан старши треньорката на самостоятелното Бранимира Маркова е била болна. "Бранимира Маркова е била три дни с доста висока температура, а през вчерашния ден 40 градуса и е извикана спешна помощ. Тя не участва на надпреварата и е била на легло в хотела. В момента се усеща по-добре ", разкри още Илиана Раева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР