Президентът на БФГимнастика Красимир Дунев си пожела повече финали за

...
Президентът на БФГимнастика Красимир Дунев си пожела повече финали за
Коментари Харесай

Президентът на БФГимнастика Красимир Дунев си пожела повече финали за България от Световната купа по паркур

Президентът на БФГимнастика Красимир Дунев си пожела повече финали за България от Световната купа по паркур, която ще се организира от 9-и до 11-и септември пред зала 6 на НДК в София. Трасето към този момент е готово, а през днешния ден започнаха формалните тренировки.

" За втора година ще организираме Световната купа по паркур. Този път има доста повече участници - над 90 от 21 страни. Днес започнаха първите тренировки, на следващия ден са квалификациите, а в събота и неделя са финалите. Беше ни доста мъчно построяването на това неповторимо трасе. Искам да благодаря на всички хора, които бяха съпричастни с организацията ", сподели Дунев на конференция през днешния ден.

" Това трасе е най-хубавото, даже имаме увещание от Международната федерация, че е най-модерното и хубаво трасе. Тази година има смяна в модулите и даже състезателите, които пристигнаха през вчерашния ден споделиха, че трасето е едно от най-хубавите и им се коства много променено и по-трудно от предходната година. Снощи до среднощ подготвяхме терена ", добави той.

България ще бъде показана от Мартин Димитров, Петър Петров, Йоан Досев, Руслан Пешев, Стела Паунова и Ксения Момчилова.

" Българските състезатели са готови, в добра форма. Наистина се надявам да имаме още веднъж край. Миналата година Мартин Димитров беше финалист, нека тази година да имаме повече финали. За първи път ще имаме и женско присъединяване. За страдание, предходната година не можа да започва Стела Паунова заради травма, само че тази година имаме две дами, които се надявам да покажат едно положително показване ", сподели още Дунев.

Световното състезание по паркур тази година ще се организира в Япония, само че България няма да взе участие по финансови аргументи. Но София е утвърдена за хазаин на Световна купа и през 2023 година.

" Вече сме утвърдени за домакини на Световна купа и по спортна гимнастика във Варна, и по паркур в София. Световно състезание най-сетне в действителност ще се организира в Япония октомври месец, за жалост обаче, ние няма да вземем присъединяване там заради финансови аргументи. Вчера разговарях с управлението на Международната федерация, те се учудиха, че ние няма да пътешестване, само че чакам покана от тях. Ако имаме покана, ще участваме ", съобщи президентът на БФГимнастика.

Шефът на Международната централа (ФИГ) Моринари Ватанабе няма да участва на шампионата в София.

" Г-н Ватанабе беше доста отчаян, че няма да може да участва на Световната купа, защото сега има съвещание на Международния олимпийски комитет. Той ще пристигна в София на 11 септември, само че тогава ще е завършила Световната купа, само че ще участва на Световното състезание по художествена гимнастика ", сподели Дунев.

Той прикани почитателите да посетят надпреварата.

" Аз желая да поканя всички, които имат опция да заповядат тук. Входът в свободен, в действителност ще бъде едно неповторимо съревнование, нека времето е с нас и да не вали. Елате и се насладете на този нов спорт - паркур ", добави Красимир Дунев.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР