Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков беше впечатлен от мъжката игра

...
Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков беше впечатлен от мъжката игра
Коментари Харесай

Глушков: Момчетата се бориха до последно

Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков беше впечатлен от мъжката игра и от непримиримия дух на националния тим за мъже. Единственият българин, играл в НБА до в този момент, насочи специфични поздрави за българския отбор след триумфа над Исландия във втория мач от квалификациите за Световното състезание в Китай през 2019 годиба - против Исландия като посетител със 77:74 точки.

" В този формат на квалификациите няма стратегия най-малко или най-много. Във всеки мач се играе за победа. За страдание, в първия мач, макар че играхме 40 минути мощно, не успяхме. Но съм доста удовлетворен от момчетата. За всички - и за нас, и за тях, всичко е ново. Не им се е случвало да се съберат за няколко дни и да се явят на мач. Ако имахме повече време за подготовка, можехме да спечелим и първия мач. Но това е минало. Вече мислим напред. Доволен съм, че демонстрираха темперамент. В Исландия, макар че не играха по най-хубавия метод, на който са способни, съумяха да наложат волята си и да победят. Доказаха, че би трябвало да се играе 40 минути, без секунда разпределяне, даже - в случай че се постанова и 45 минути. Само това е методът ", разяснява Глушков за уеб страницата на БФБаскетбол.

Президентът на родния баскетбол не пропусна да похвали положителната организация на мача против Финландия в Ботевград, която бе похвалена и от специфичните посетители в лицето на президента на ФИБА Патрик Бауман и сътрудниците му в международната централа Иванка Тотева и Коста Илиев.

" Мачът в Ботевград сподели, че сме отлични уредници. Прекрасно беше, че успяхме да понапълним залата. Жалко, че не успяхме да зарадваме вярната си аудитория с победа. Искам особено да благодаря на нашите домакини от " Арена Ботевград " и на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов за страхотните условия за квалификацията. Домакини и уредници се показаха чудесно и показахме, че сме положителни домакини. В града има страхотни условия за баскетбол, единственото, което липсва е хотел, който да дава отговор на високите условия на ФИБА. Ако има подобен, градът може да стане хазаин на доста огромни конгреси. В Ботевград в действителност има отлични условия, би трябвало да има и огромен хотел, с цел да можем да домакинстваме на значими надпревари в града ", сподели още президентът на БФБаскетбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР