Президентът на БФ Волейбол Любо Ганев говори в предаването “Арена

...
Президентът на БФ Волейбол Любо Ганев говори в предаването “Арена
Коментари Харесай

Любо Ганев: Обадих се малко по-късно на Силвано Пранди, за да му кажа, че е селекционер на България

Президентът на БФ Волейбол Любо Ганев приказва в предаването “Арена Спорт” по Българска национална телевизия за избора на Силвано Пранди за селекционер на мъжкия народен тим на България.

“Веднага след края на виртуалния Управителен съвет, на който бяха взеха решенията, се обадих на досегашните селекционери на национални гарнитури, които бяха заменени. Реших, че е редно Пламен Христов, Теодора Бечева и Стоян Гунчев да научат от мен, че към този момент няма да водят тимовете, с които работиха до в този момент. Благодарих им за работата! След това пред нас чакаха екипи на 3 малките екрани, които желаеха да създадат изявленията с мен. Като приключихме с тях стана към 18,00 часа и по-късно се обадих на Силвано Пранди, с цел да му кажа, че е селекционер на България. Той ми сподели: “Хайде бе, Любо! Какво стана?”, съобщи Любо Ганев пред “Арена Спорт”.

“За мен Силвано Прави бе най-удачният избор за селекционер! Имах любимец тандем - Силвано Пранди - Николай Желязков. Исках да има една последователност. При Пранди тимът постоянно е показвал най-голямо израстване. Исках това да е за един 4 годишен цикъл. За мен това бе най-правилното решение. Още като ме избраха за президент на БФВ споделих на Силвано Пранди тази моя концепция. Бях приказвал и с Ники Желязков.
Целият УС с едно изключение гласоподаваха за Пранди и Желязков”, добави Ганев.

“Двамата ще съумеят! Искам най-малко два тима на България да играят на Олимпиадата в Париж 2024. Аз ще бъда още на първото събиране на всички национални тимове. Договорът на Силвано Пранди е за 1 + 1 години. Идеята е Ники Желязков да поеме тима след това”, добави президентът на БФ Волейбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР