Президентът на БФ Плуване Георги Аврамчев потвърди в интервю за

...
Президентът на БФ Плуване Георги Аврамчев потвърди в интервю за
Коментари Харесай

БФ Плуване застана зад Антъни Иванов след спирането на състезателните му права

Президентът на БФ Плуване Георги Аврамчев удостовери в изявление за Българска национална телевизия, че федерацията застава зад Антъни Иванов, откакто през вчерашния ден стана ясно, че за период от две години.

Първоначално появилите се информации бяха, че решението на WADA e поради пропуснати допинг инспекции, само че пред нашата камера юристът на Антъни Георги Градев разкри, че в действителност повода е била неверно подадено местоположение.

Въпреки това БФ плуване засвидетелства цялостната си поддръжка за Иванов, който сега тренира в Съединени американски щати.

" Разбира се, че заставаме зад него. Ако има някакъв неуточнен проблем, ще му помогнем да го обясни. Ние не сме страна в този развой ", съобщи президентът на федерацията Георги Аврамчев и изрази вяра, че Антъни ще може да взе участие на Световното състезание в дребен басейн в Австралия през декември.

" Той е част от тима за това състезание. Запазили сме му билет и хотел. Надяваме се, че ще може да взе участие ", показа Аврамчев.

Не толкоз оптимистично надъхан обаче е генералният секретар на БФ Плуване Димитър Бобев, който счита, че WADA мъчно би трансформирала решението си.

" Тази комисия е малко безпардонна и мъчно трансформира решенията си. Надявам се обаче да го направи за случая на Антъни. Един от случаите е в действителност по време на Световното състезание в дребен басейн през предходната година. Защо е позволил тази неточност, единствено той знае ", разяснява Бобев.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР