Президентът на Беларус призова Сърбия да установи по-тесни отношения с

...
Президентът на Беларус призова Сърбия да установи по-тесни отношения с
Коментари Харесай

Лукашенко към Вучич: Елате в Евразийския икономически съюз

Президентът на Беларус прикани Сърбия да откри по-тесни връзки с водения от Русия стопански съюз макар напъните на балканската страна да стане член на Европейски Съюз, осведоми АП.

Александър Лукашенко съобщи на конференция със сръбския президент Александър Вучич, че почита задачите на Белград за еврочленство, само че в случай че Европейски Съюз продължи с " ултиматумите ", Сърбия би трябвало да се обърне към Евразийския стопански съюз.

" Няма да съжалявате ", увери Лукашенко и добави, че Сърбия не би трябвало да таи " огромни очаквания ", че скоро ще се причисли към Европейски Съюз.

" Може би след 10-15 година ", добави президентът на Беларус.

Вучич не отговори, единствено похвали Лукашенко като " същински другар на Сърбия ".

В Евразийския стопански съюз членуват Русия, Армения, Беларус, Казахстан и Киргизстан.

Сръбският президент сподели, че Сърбия и Беларус са другарски страни, които поддържат отлични политически и стопански връзки, съобщи ТАНЮГ.

Откакто Александър Лукашенко е президент на Беларус, страната в никакъв случай не е гласувала срещу Сърбия. Поради тази причина апелирам сръбските жители да почитат Беларус. Преминаваме през доста тежки дни и години и Беларус постоянно са с нас, на всички места по света и когато и да е, сподели Вучич.

По думите му Беларус постоянно може да разчита на поддръжката на Сърбия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР