Президентът на Беларус привлече вниманието върху себе си с това,

...
Президентът на Беларус привлече вниманието върху себе си с това,
Коментари Харесай

Лукашенко: Путин не тласка Беларус да влезе във война с Украйна

Президентът на Беларус притегли вниманието върху себе си с това, което сподели.

Руският президент Владимир Путин не се пробва да тласне Беларус да се причисли към войната в Украйна.

Това заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко в онлайн изявление, оповестено в четвъртък, заяви Ройтерс, представена от БНР.

" Да се включи Беларус... какво ще даде това? Нищо ", сподели Лукашенко, който е един от най-близките съдружници на Путин и чиято страна граничи с Украйна, Русия и три страни от НАТО, в това число Полша.

" Ако вие, украинците, не пресечете нашата граница, ние в никакъв случай няма да участваме в тази война. В тази гореща война. Но ние постоянно ще оказваме помощ на Русия – те са наши съдружници “, сподели той в изявление за Диана Панченко, проруска украинска журналистка.

Лукашенко също по този начин сподели, че има вяра, че Путин към този момент е постигнал задачите си в това, което Русия нарича " специфична военна интервенция " в Украйна, и сподели, че двете страни би трябвало да седнат на масата за договаряния и да бъдат подготвени да обсъдят всички въпроси, в това число бъдещето на Крим и други украински територии, за които Москва претендира.

" Нейните (на Русия) цели към този момент са изпълнени към днешна дата. Украйна никога няма да се държи толкоз нападателно спрямо Русия след края на тази война, както го правеше преди войната ", уточни Лукашенко.

Лукашенко предизвести, че Беларус ще отговори при положение на външна експанзия, в това число посредством потребление на нуклеарните оръжия, които Москва е разположила на нейна територия.

" Може да има единствено една опасност - експанзия против страната ни. Ако експанзия против страната ни стартира от Полша, Литва, Латвия, ние ще отговорим мигновено с всичко, което имаме ", сподели той, написа dunavmost.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР