Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви готовност Минск да воюва

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви готовност Минск да воюва
Коментари Харесай

Лукашенко разкри кога единствено е възможно да влезе във войната с Украйна

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи подготвеност Минск да води война дружно с Русия от лична територия единствено при положение на експанзия против страната му, оповестяват съветски медии.

" Готов съм да водя война дружно с руснаците от територията на Беларус единствено в един случай: в случай че най-малко един боец пристигна на територията на Беларус оттова (от Украйна - б.р.), с цел да убие моите хора ", декларира Лукашенко и прецизира: " Ако те извършат експанзия против Беларус, отмъщението ще бъде най-сурово, предизвести Лукашенко и тогава войната ще придобие напълно различен темперамент ".

Лукашенко посочи, че това се отнася освен за Украйна, а и за други съседски страни. Той обаче акцентира, че беларусите са миролюбиви хора.

" Ние знаем каква е войната. Не желаеме война и няма да изпратим нашите войски на територията на Украйна. Освен в случай че оттова не извършат експанзия против територията на Беларус. Това е моят отговор от доста от дълго време ", уточни той.
Лукашенко напомни, че Русия е съдружник на Беларус и двете страни имат обща военна формация, само че Русия в никакъв случай не е желала " Беларус да стартира война против Украйна ".

По негови думи Минск обезпечава сигурността на Запада. В същото време той цитира данни от разузнаването, съгласно които Западът желае да въвлече Беларус във войната. Това би разрешило - поради дължината на беларуските граници, фронтовата линия да се разтегне с още 2500 километра, което би усложнило обстановката.

" На пръв взор изчислението е вярно. Но в действителност е неуместно. Няма да ви дадем късмет. Ако се осмелите да стъпите на нашата земя, отговорът ще бъде отблъскващ. Западняците знаят какво ще бъде и какви оръжия ще бъдат употребявани ", закани се Лукашенко.

Той напомни, че Беларус има 75-хилядна войска в спокойно време, само че при нужда във военно време тя може да бъде увеличена до половин милион.

" Никой естествен не желае война. Докато няма разгръщане на тази експанзия, дано преговаряме за мир ", настоя президентът. Той обаче акцентира, че сега Западът и Украйна към момента не са подготвени за това.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР