Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че започва сериозна конфронтация

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че започва сериозна конфронтация
Коментари Харесай

Лукашенко твърди, че назрява конфликт между Зеленски и украинските военни

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че стартира сериозна борба сред украинските военни и президента Зеленски, предава ТАСС.

„ По моя информация към този момент в Украйна стартира сериозна борба и спор сред Зеленски и украинските военни. Военните, като никой различен, схващат какво е спор с Русия. Там умират военни момчета. Те виждат какво са способни и на какъв брой доста могат да се бият. И те няма да могат да продължат да се бият. Вижте, Русия промени тактиката си ", сподели Лукашенко пред кореспонденти в петък. Думите му се цитират от организация БелТА.

Лукашенко счита, че борбата сред Зеленски и представители на националистически настроените военни може да се развие във връзка със споразуменията сред Киев и Варшава. „ Те видяха, че той даде статут на поляците. И това води до какво? Отцепват Западната Украйна. Следователно те стартират тази борба сред президента и военните. И аз съм сигурен - украинските военни ще отнесат главите на всички, които желаят да разцепят Украйна ", сподели Лукашенко.

Той твърди, че националистите желаят " самостоятелна " Украйна. " Те не желаят да са там освен руснаци, беларуси, само че и поляци. И ще отрежат главите на всички, които желаят да разцепят Украйна през днешния ден ", сподели беларуският президент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР