Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че в Европейския съюз

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че в Европейския съюз
Коментари Харесай

Лукашенко: Мафиотска структура в ЕС прекарва бежанци от Близкия изток през Беларус

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че „ в Европейския съюз има мафиотска конструкция, която обезпечава преноса на бежанци от Близкия изток през Беларус “.

Той назова „ шантаж “ дейностите на Полша за напредване на танкове " Леопард " към полско-беларуската граница, където в последно време рецесията се изостри поради опитите на незаконни мигранти да влязат на територията на Европейски Съюз.
 Путин ще поддържа Лукашенко против задгранична „ интервенция “ Путин ще поддържа Лукашенко против задгранична „ интервенция “
Руският президент Владимир Путин даде обещание да поддържа беларуския водач Александър Лукашенко против задгранична " интервенция ", до момента в който двамата по...

" Да се бориш през днешния ден против мигранти с „ Леопарди “? Извинете ме. Ние с вас сме военни, разбираме какво значи през днешния ден да водиш война против тези нещастни хора на полската граница, да речем, с Беларус, и да придвижваш колони от танкове. Очевидно е, че това е някакъв тип обучение или шантаж ", съобщи Александър Лукашенко в изявление за съветското списание " Национална защита ", фрагменти от което бяха оповестени от организация БелТА.

" В актуалния свят хващането за оръжие е смъртна присъда, това е самоубийство, съгласете се. Още повече тук, в центъра на Европа. И още повече в Беларус. В края на краищата всички войни постоянно са се развивали тук, на това парче земя, отсам е почнало всичко. Нима историята не ви учи на нищо? ", сподели беларуският президент.

В днешно изказване, представено от Агенция Франс Прес, Лукашенко съобщи, че " няма да коленичи " в разногласието за мигрантите.

В края на октомври беше обявено, че полските управляващи възнамеряват да изпратят 2,500 бойци, които да оказват помощ на граничната защита в опазването на граничната зона от незаконни имигранти. Също по този начин полската страна изпраща танкове " Леопард " от 10-та бронирана кавалерийска бригада към границата с Беларус в граничния град Бяла Подляска.
 Пресцентъра на Беларуското външно министерство с коментар на обстановката на полската граница Пресцентъра на Беларуското външно министерство с коментар на обстановката на полската граница
Посолството на Беларус в България популяризира позиция на външното министерство на Беларус за обстановката по границата с Полша. Ето какв...

Миграционната рецесия по границата на Беларус с Латвия, Литва и Полша, където мигрантите се стичат от началото на годината, внезапно се изостри на 8 ноември. Няколко хиляди души са се доближили до полската граница от беларуската страна и не напущат граничната зона, като някои от тях са се пробвали да влязат на полска територия, преодолявайки оградата от бодлива тел.

Страните от Европейски Съюз упрекват Минск, че съзнателно ескалира рецесията, и приканват за наказания. Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че западните страни са отговорни за обстановката, защото хората бягат от войната поради техните дейности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР