Президентът на Беларус Александър Лукашенко заплаши да спре транзита на

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заплаши да спре транзита на
Коментари Харесай

Лукашенко заплаши да спре транзита на газ към ЕC

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заплаши да спре преноса на газ към Европейския съюз, в случай че блокът наложи нови наказания на Минск поради рецесията с мигрантите по границата с Полша, съобщи Ройтерс.

По-рано Европейски Съюз упрекна Беларус в „ хибридна офанзива “ против общността, като предизвиква хиляди мигранти, бягащи от беднотия и раздрани от война райони, да се опитат да преминат в Полша.

Лукашенко отхвърля обвиняванията и упреква Европейски Съюз и Запада като цяло, че основават рецесия по границите на Беларус с страните от Европейски Съюз.

Днес той заприказва за опцията да приключи преноса mf транснационалния газопровод „ Ямал – Европа “, който доставя съветски газ на Полша и Германия.

„ Ние отопляваме Европа, те пък от горната страна на това ни заплашват, че ще затворят границата. Ами в случай че ние прекъснем природния газ за натам? Затова бих предложил на управлението на Полша, на литовците и другите, дето нямат глави, да мислят, преди да приказват “, сподели Лукашенко, представен от националната организация БелТА.

Междувременно Русия изпрати два бомбардировача с нуклеарен потенциал на подготвителна задача във въздушното пространство над Беларус, демонстрирайки поддръжка за своя съдружник на фона на спора с Европейски Съюз.

Министерството на защитата на Беларус заяви, че два летателни апарата Ту-160 са практикували бомбардировки на полигона „ Ружански “ в страната. В рамките на взаимно образование белоруските изтребители са симулирали прехващане, съобщи „ Асошиейтед Прес “.

Мисиите бележат втория път за два дни, в който Русия изпраща нуклеарни бомбардировачи в небето над Беларус. Двойка Ту-22М3 излетя в сряда, а средствата за противовъздушна защита на Беларус се упражняваха в прехващането им.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР