Президентът на Беларус Александър Лукашенко вярва, че глобалните играчи могат

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко вярва, че глобалните играчи могат
Коментари Харесай

Лукашенко: С пандемия глобални играчи преразпределят света без война

Президентът на Беларус Александър Лукашенко има вяра, че световните играчи могат да употребяват ковид, с цел да преразпределят света без война . Той съобщи това в четвъртък в изявление за телевизионната и радиокомпания " Мир ", оповестява организация БЕЛТА.

Според него през днешния ден мнозина към този момент мислят за главния въпрос: какво ще се случи след пандемията . " Но не наподобява ли, че могъщият на този свят работят без война, Макрон назова това война посредством по този начин наречената коронавирусна неуравновесеност, в това число с зараза да преразпределят света ", пита президентът.

Той напомня предлагането на Организация на обединените нации за печатане на пари в размер на 10% от международния Брутният вътрешен продукт за битка с икономическите последствия от ковид. " Това са празни пари, доларът към този момент последователно се обезценява и ето, просто ще се изтъркаля, инфлация . Разбираемо е къде ще бъдем с нашата рубла ", сподели Лукашенко. " Освен това: кой ще получи тези трилиони, в кого остават? Няма ли да се получи, че богатите ще станат по-богати, а бедните по-бедни ".

Според него страните, в това число Беларус, са били притиснати от обстоятелството , че " би трябвало да " изядат " своите нищожни валутни запаси ". " Не можете да кажете, че даже в Русия те са големи. Същото е с нас. И по-късно, като отпечатате 10% от Брутният вътрешен продукт, тези, които имат, ще дойдат при нас и ще кажат: тук ще получите малко, само че ще извършите какво кажем . Ето по какъв начин светът може да бъде преразпределен ", счита президентът.

Лукашенко акцентира, че се тревожи за бъдещето на страната . " Днес всички към този момент дават отговор: след пандемията светът ще бъде друг. Съгласен съм с това. Но къде ще бъде мястото ни в този свят ? Това е главният въпрос за мен, а не коронапсихозата, не инфо-пандемията. "

Според президента този въпрос скоро ще стане настоящ за всички . " И за богатите на запаси Казахстан, Туркменистан, Таджикистан и още повече - за Армения и Киргизстан, Украйна и за президента на Литва Гитанас, който през днешния ден се пробва да сложи под въпрос политиките на президента на Беларус. Страхувам се, да не ни преразпределят без война ", сподели Лукашенко.

Той изясни за какво упорства за това произвеждане. " Защото си представям какво ще се случи с нас след тази пандемия, в случай че спрем, както мнозина: литовци, латвийци и други ", сподели Лукашенко. " Те ще оцелеят. Русия има петрол и газ, от които през днешния ден се нуждае целият свят. Огромният потенциал на Китай е в стопанската система. В Америка има печатница: два трилиона се хвърлят, още два са на път . "

Беларус дава на обществеността достоверна информация за обстановката с разпространяването на новия ковид. Той счита, че ограниченията, подхванати в други страни за уединяване на хората в жилища, са неверни . Междувременно президентът акцентира, че при отрицателно развиване на обстановката, Беларус ще се оправи с пандемията . " Ако пристигна моментът, в който би трябвало някъде да гасим огъня, ние ще го потушим. И също така, доста по-ефективно от литовския президент ", сподели Лукашенко.

Така той реагира на подозренията, изразени от литовския президент Гитанас Науседа, по отношение на действителната обстановка в Беларус с разпространяването на ковид. " Той (президентът на Литва) се е загрижил за вируса на Беларус. Погрижете се за вашия вирус, имате доста въпроси там . Той към момента укорява, че беларусите евентуално не са осведомени за всичко ". Лукашенко счита, че мнозина биха могли да се поучат от опита на Беларус в битката с вирусите .

" Психоза ": Лукашенко скастри ограниченията на света против ковид

Паниката към COVID-19 била по-опасна от самата зараза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР