Президентът на Беларус Александър Лукашенко смята за необходимо в близките

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко смята за необходимо в близките
Коментари Харесай

Лукашенко тръгна да предлага референдум за промяна на конституцията

Президентът на Беларус Александър Лукашенко счита за належащо в околните пет години да се организира референдум за смяна конституцията на страната. Това е заложено в предизборната му стратегия, с която той ще взе участие на идните избори, оповестява ТАСС.
" Така, както се променяше нашата Беларус, по този начин се променяхме и ние. Готовността на беларусите да поемат отговорност за ориста на страната е явна, а степента на тази отговорност ще бъде избрана от самите тях. Но съгласно закона. Не по улиците и площадите, а посредством правните връзки. Нека стартираме с конституцията ", се отбелязва в програмата на Лукашенко, оповестена във вестник " Звязда ".
Действащият държавен глава съобщи, че с референдума белорусите ще дефинират своите права, отговорности и свободи, а също по този начин пълномощията на държавната власт, написа БГНЕС.
Президентските избори в Беларус са на 9 август. Предсрочното гласоподаване стартира във вторник и ще продължи до 8 август в това число. Освен настоящия държавен глава, за ръководител се кандидатират съпредседателят на публичното придвижване " Кажи истината " Андрей Дмитриев, някогашният народен представител от долната камара на белоруския парламент Анна Канопацкая, Светлана Тихановская, ръководителят на партията на Беларуската социалдемократическа Грамада Сергей Черечен. На двама претенденти - някогашният ръководител на управителния съвет на Белгазпромбанк Виктор Бабарико, който е задържан, и някогашният началник на Hi-Tech Park Валери Цепкало, беше отказана регистрация.
Още: " Идва ли краят на последния деспот в Европа? "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР