Президентът на Беларус Александър Лукашенко смята, че предложението на Полша

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко смята, че предложението на Полша
Коментари Харесай

Лукашенко: Полското предложение за миротворци в Украйна ще доведе до Трета световна война

Президентът на Беларус Александър Лукашенко счита, че предлагането на Полша за изпращане на западен мироопазващ контингент в Украйна ще докара до Трета международна война. Думите на белоруския водач са представени в четвъртък от организациите БелТА и ТАСС.

" Виждате ли, тези поляци, те са луди, те към този момент оферират... този е поканен оттатък океана и стартират да го навиват (Лукашенко приказва за американския президент Джо Байдън - бел. ред): Хайде да създадем мироопазващи сили от 100 хиляди души и да го вкараме през Лвов в Украйна, - сподели Лукашенко: " Разбирате ли, че това е Трета международна война? И мислите ли, че ще останем настрани бели и пухкави? "

Според Лукашенко обстановката е доста сериозна и напрегната. " Просто ще ни стъпчат с ботуш с този Ваш (мек) темперамент, няма да имаме време даже да скръцнем ", означи Лукашенко. " Или мислите, че отново ще търча напред с автомата? Не, момчета. Ако желаете с цел да имате страна, би трябвало да се вкопчите в нея със зъби и да се държите. По-добре без автомат, тъй че ситуацията е доста съществено, доста с напрежение, би трябвало да забележим и разберем това. "

По-рано Варшава инициира изпращането на мироопазваща задача на НАТО в западните райони на Украйна. Полският президент Анджей Дуда планираше да показа предлагането си на президента на Съединени американски щати Джо Байдън на идната среща на върха на НАТО .

На нея ураинският президент Володимир Зеленски се чака да изиска от НАТО да даде или продаде на Украйна " един % " от своите 20 000 танка, както и бойни самолети, " с цел да избави нашия (украинския) народ ".

Президентът на Украйна ще повтори изказванията си, че Русия " желае да отиде по-далеч " и ще нападне балтийските страни и Полша.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР