Президентът на Беларус Александър Лукашенко ще направи официално посещение в

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко ще направи официално посещение в
Коментари Харесай

Лукашенко ще направи официално посещение в Иран

Президентът на Беларус Александър Лукашенко ще направи публично посещаване в Иран на 12-13 март, заяви ТАСС, като цитира пресслужбата на беларуския водач. 

" В Техеран беларуският държавен глава ще организира диалози с президента на Иран Ебрахим Раиси. Основната тематика на диалозите ще бъде развиването на съдействието в целия набор на двустранните връзки с акцент върху тъговско-икономическото съдействие ", се споделя в известието. 

" Страните ще обсъдят реализацията на планове в областта на индустрията, селското стопанство, превоза и логистиката. Специално внимание ще бъде отделено на обстановката в района и в света като цяло ", посочи пресслужбата. 

Очаква се след диалозите да бъдат подписани редица съглашения .  " Едно от основните събития по време на визитата ще бъде подписването на цялостна пътна карта за многостранно съдействие сред Беларус и Иран ", добави пресслужбата. 

По време на формалното си посещаване в Иран Лукашенко ще се срещне с първия вицепрезидент на страната Мохамад Мохбер, с ръководителя на иранския парламент Мохамад Галибаф и с висшия водач на Иран аятолах Али Хаменеи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР