Президентът на Беларус Александър Лукашенко се опитва да се бори

Президентът на Беларус Александър Лукашенко се опитва да се бори ...

Беларус подготвя закон, непризнаващ чуждестранни дипломи.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко се опитва да се бори с опозиционно настроените студенти. Според него в чуждестранните учебни заведения на белорусите им промиват мозъците и ги превръщат в „пета колона”, пише „Дойче веле”.
В тази връзка е започнало разработването на закон за непризнаване на дипломи, получени в чуждестранни висши учебни заведения. За издаденото от него разпореждане съобщи лично държавният глава.

Лукашенко за протестиращите: Започваме да се изправяме срещу терористични заплахи Лукашенко за протестиращите: Започваме да се изправяме срещу терористични заплахи
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че страната му е изправена пред терористични заплахи във втория ден от обявената от ...
„Ако те смятат да учат там, , както правят с нашите деца поляците. След това ще ни ги върнат като „пета колона””, смята държавният глава, коментирайки желанието на опозиционно настроените студенти да учат извън Беларус.
Според него, в чужбина беларусите с чуждестранни дипломи не са необходими на никого, след края на обучението оставят там „един-двама души и то талантливи физици и математици”.
Лукашенко разпореди да се осигури безопасността на „нормалните” студенти. Според него, около 10-15 човека са настроени опозиционно, а останалите са „нормални хора”.

Източник: actualno.com