Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че той няма да

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че той няма да
Коментари Харесай

Лукашенко: Няма да съм президент на Беларус при нова конституция

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че той няма да бъде държавен глава при нова конституция, оповестява БелТА.

Лукашенко увери, че няма да сътвори конституция, която обслужва персоналните му ползи.
 Беларус залага на съветската бойна авиация
Беларус залага на съветската бойна авиация

Лукашенко ще купува изтребители и хеликоптери

" Няма да бъда президент след влизане в действие на новата конституция ", разяснява той по време на среща с личния състав на болница в Минск.

Той се надява измененията да се осъществят без война и страната да не се разпадне.

Да, ние би трябвало да създадем нова конституция, само че би трябвало да е преференциална за страната. Не желая страната да рухне, акцентира президентът и продължи, че е значимо да се работи върху нов главен закон, с цел да се предотврати заличаване на страната в бъдеще.

Той разясни, че поддържа изменение на конституцията.
 Беларус постанова наказания на Европейски Съюз
Беларус постанова наказания на Европейски Съюз

В отговор на същите ограничения от Брюксел

Поддръжник съм на нова конституция, само че не тъй като се нуждаем от народна власт. При тази обстановка аз се тормозя за нещо друго: не можем да дадем тази конституция на чужд президент. Би било злополука, счита Лукашенко.

Междувременно поддръжници на беларуския водач на опозицията Светлана Тихановска оповестиха, че ще упорстват прокурори от няколко европейски страни да проверяват осъществените от управляващите на Беларус изтезания, осведоми " Ройтерс ".

Те желаят европейски прокурори да издадат интернационалните заповеди за арест на представители на държавното управление на Беларус, чиито имена се загатват в петиции.

Случващото се в Беларус е извънредно, не мисля, че има нещо сходно някъде в Европа. Нуждаем се от външна помощ, разяснява на конференция във Вилнюс Максим Харошин. Той добави, че е бил обичай от беларуската полиция след задържането му.

Внесена е петиция в прокуратурата на Литва от името на Харошин, който упорства да се проверяват няколко лица, в това число и Николай Карпенков, заместник-министър на вътрешните работи на Беларус, сподели Александър Доброволски, консултант на Тихановска.

Той добави, че сходни молби са изпратени на прокуратурата в Полша, Германия, Белгия и Холандия.

, , Англия и Канада постановиха наказания на държавното управление на Лукашенко, което

На 9 август . Спорните избори провокираха най-големите антиправителствени демонстрации в 26-годишното ръководство на 66-годишния Лукашенко.

Протестиращите имат вяра, че политическият дилетант Светлана Тихановска е същинският победител.

Вчера съветският , че се намесва във вътрешните каузи на Беларус . Лавров акцентира, че Западът употребява " мръсни способи като по този начин наречените " цветни революции ", в това число манипулиране на публичното мнение, поддръжка на сили, които намерено са антиправителствени и предизвикват радикализирането им ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР