Президентът на Беларус Александър Лукашенко разказа за трудния телефонен разговор

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко разказа за трудния телефонен разговор
Коментари Харесай

Украйна не се е доверила на гаранциите на Беларус за свободно придвижване за преговорите

Президентът на Беларус Александър Лукашенко описа за сложния телефонен диалог с украинския президент Володимир Зеленски, по време на който той го е убедил да изпрати делегация за договаряния с Русия, цитира думите му ТАСС, като се базира на беларуската държавна осведомителна организация БелТА.

" Беше сложен диалог. Той ни смяташе за агресор. Но в последна сметка се споразумяхме. И аз му споделих: съветската делегация Ви чака в Гомел, " споделя Лукашенко пред съвещанието на беларуския съвет за сигурност.

Президентът на Беларус е обърнал внимание на обстоятелството, че украинската делегация не се е доверила на гаранциите на съветската и беларуската страна за обезпечен кулоар от Киев до Гомел.

" По съглашение с министъра на защитата на Руската федерация нашите военни бяха ангажирани. Предоставихме кулоар от Киев до Гомел. И там трябваше да ги взема с хеликоптери, - описа детайлности за последвалите събития Лукашенко. - Нищо сходно. Да минем " през Америка, през Германия " към Беларус. През Лвов - до Полша. Обаждат се: Александър Григориевич, няма да дойдат, в случай че не пуснете хеликоптера на НАТО до Брест, на който летят. Е, трябваше да позволим на поляците да преминат държавната граница и да ги докарат до летището в Брест, а оттова те бяха взети с нашите хеликоптери и доставени в " центъра за отдих ", където, както се споделя, е резиденцията на белоруския президент. "

След договарянията президентът на Украйна не изрази оптимизъм и сподели, че не е реализиран действителен резултат: " Все още няма подобен резултат, какъвто искахме да реализираме. Русия съобщи своите позиции, от нас прозвучаха противоположни позиции, тъй като желаеме да спрем войната ", сподели украинският държавен глава.

По-рано денем стана ясно, че за 2 март, сряда, е на руско-беларуските договаряния.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР