Президентът на Беларус Александър Лукашенко призова правоприлагащите органи да организират

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко призова правоприлагащите органи да организират
Коментари Харесай

Лукашенко иска въоръжени граждански патрули по улиците

Президентът на Беларус Александър Лукашенко прикани правоприлагащите органи да провеждат патрули с леки оръжия по улиците на беларуските градове, с цел да подсигуряват сигурността на хората.

" Хората би трябвало да се усещат в сигурност вкъщи, на работа, на улицата, когато и да е на денонощието ", сподели Лукашенко във видеозапис от среща с висшите органи за сигурност на страната, оповестено на уеб страницата " Пул Первава ", държавната медия, която отразява активността на Лукашенко, съобщи Българска телеграфна агенция.

Лукашенко съобщи, че до момента в който равнището на престъпността в Беларус понижава, страната е изложена на риск от закононарушения от " екстремистки темперамент ".

" Днес това е най-важният аспект на поддържането на законността и реда - угнетяване на дейностите на бандитите и попречване на загубата на души, които към момента не схващат изцяло по какъв начин непознатите куратори се насочват към тях ", споделя той във видеоклипа.

" Предупреждавам министерството на вътрешните работи, Комитет за Държавна сигурност (на СССР), специфичните служби, всички, прокуратурата - всеки: ние би трябвало да поемем контрола върху това. Нашите момчета от патрулите би трябвало да са по улиците... Патрулите би трябвало да са въоръжени с леки оръжия, най-малко револвери. "

Миналата седмица той съобщи, че няколко " диверсанти ", в това число украински и беларуски жители, са били арестувани на границата на двете страни по време на " контратерористична интервенция " и че такива групи биват арестувани " два или три пъти седмично ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР