Президентът на Беларус Александър Лукашенко пристигна в Сочи за среща

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко пристигна в Сочи за среща
Коментари Харесай

Лукашенко се среща с Путин

Президентът на Беларус Александър Лукашенко дойде в Сочи за среща с съветския президент Владимир Путин. " Сочи още веднъж се трансформира в платформа за значими междудържавни диалози. Президентът на Беларус Александър Григориевич Лукашенко дойде в нашия град, с цел да се срещне с съветския президент Владимир Владимирович Путин ", се споделя в изказване на кметът на Сочи Алексей Копайгородски.

Той добави, че провеждането на сходни срещи в Сочи, на които се разискват тематики за подсилване на връзките сред страните, дава на града спомагателни благоприятни условия за напредък и разпространение на интернационално равнище.

Срещата на президентите ще се състои на 23 май. На нея се възнамерява да бъдат разисквани основни въпроси за по-нататъшното развиване на руско-белоруските връзки с акцент върху интеграционното съдействие в границите на Съюзната страна, както и настоящи тематики от интернационалното и районното развиване.

По-рано на 20 май прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков заяви пред кореспонденти за идната среща на двамата водачи. Той означи, че Путин и Лукашенко са се договорили за този двустранен диалог в Москва на 16 май по време на юбилейната среща на върха на ОДКБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР