Президентът на Беларус Александър Лукашенко предложи отношенията между страната му

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко предложи отношенията между страната му
Коментари Харесай

Президентът на Беларус предложи презареждане на отношенията със САЩ

Президентът на Беларус Александър Лукашенко предложи връзките сред страната му и Съединените щати да стартират начисто. Това съобщи той през днешния ден на срещ със съветника на американския президент за националната сигурност Джон Болтън в Минск, съобщи ТАСС.

Лукашенко дефинира визитата на Болтън в Минск като историческа, само че подсети, че до момента в Беларус са идвали доста специалисти и експерти от Съединени американски щати, с които той персонално се е срещал. "Но такива изтъкнати, високопоставени фигури в Беларус от дълго време не са идвали. Визитата е историческа и поради това ", означи Лукашенко.

Преди отпътуването си за Беларус Джон Болтън съобщи, че има намерение да се възползва от визитата си, с цел да предизвести Лукашенко за заплахите за сигурността на страната му, произлизащи от Русия, съобщи Ройтерс. Пред кореспонденти в Молдова Болтън съобщи: "Преценихме, че в светлината на нещата, които чуваме от Москва, е значимо да отидем в Беларус и да поговорим за суверенитета й и и териториалната й целокупност ".

Болтън е най-висшият американски представител, който посещава Беларус от години - на фона на дейностите на Москва и Минск в посока консолидиране на страните в границите на план за обединена страна, подхранващ опасения за безшумно анексиране от страна на Москва, отбелязва Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР