Президентът на Беларус Александър Лукашенко побеждава на днешните президентски избори

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко побеждава на днешните президентски избори
Коментари Харесай

Втори екзитпол дава доста по-малка преднина за Лукашенко след президентските избори в Беларус

Президентът на Беларус Александър Лукашенко побеждава на днешните президентски избори в Беларус със 71,4 на 100 от подадените гласове, сочи различен екзитпол по поръчка на телевизионния канал СТВ, извършен от Центъра за социално-хуманитарни проучвания на Беларуския държавен стопански университет и представен от ТАСС.

Главната опозиционна кандидатка Светлана Тихановска получава 10,1 %.

Според разгласен по-рано резултат от друга социологическа организация, близка до управляващите, Лукашенко получава съвсем 80 на 100 от гласовете против 6,9 на 100 за Тихановска.

Лукашенко води безапелационно в днешните президентски избори в Беларус, сочи екзитпол

Председателката на беларуската ЦИК Лидия Ермошина сподели след закриването на изборните секции довечера, се надява предварителни публични резултати да бъдат оповестени към 2 ч след среднощ. Тя назова състоялите се избори "безумно комплицирани " и прикани опозицията да не подстрекава хората към митинги и да одобри провалянето си.

Според нея опитите на опозицията да провежда различно броене на гласовете може да даде мотив за организирането на всеобщи вълнения в страната.

Въпреки това в центъра на Минск довечера започнаха конфликти сред протестиращи и силите със особено предопределение ОМОН. След затварянето на изборните секции се събрала група от към 300 младежи, протестиращи против изборни измами и скандиращи "Позор ". Някои от тях били арестувани, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР