Президентът на Беларус Александър Лукашенко отправи предупреждение към украинските власти

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко отправи предупреждение към украинските власти
Коментари Харесай

Лукашенко заплаши с удари по Киев

Президентът на Беларус Александър Лукашенко насочи предизвестие към украинските управляващи против опити за удари по съветски градове , цитира думите му " Интерфакс ". Той също по този начин заплаши, че страната му ще удари Киев, в случай че Украйна нападна беларуския град Мозир , където има ситуирана огромна съветска военна база.

" Те ще схванат: в случай че ударят Мозир, тогава ние ще ударим Киев, без да влизаме в Украйна. Те би трябвало да схванат това. Но с цел да удариш, би трябвало да имаш с какво да удариш. " Ние го имаме! " - закани се беларуският президент.

" Украинците, Зеленски желаят оръжия с огромен обхват, с цел да ударят съветски градове: Курск, Ростов, Орел, Белгород - прилежащи градове. Но, споделих един път обществено, това никога не би трябвало да се прави. Защото Русия към този момент ще приложи нови оръжия и ще ги употребява в Киев, по тези, които вземат решенията ", сподели Лукашенко в петък по време на пътешестване до Бобруйск. Думите му оповестява държавната организация БелТА.

Лукашенко означи, че Русия към момента употребява стандартни оръжия . Беларуският президент обаче подсети, че Русия има задоволително други оръжия . " Затова те към момента се малко опасяват. Но това не зависи от тях - всичко зависи от това до каква степен американците ще ги тласнат към тази война ", допусна той.

" Вчера Байдън разгласи, че ще превеждат по милиард и половина $ на Украйна всеки месец. За какво? За войната. Следователно това е единствено началото ", сподели Лукашенко.

Той изрази убеденост, че повода за дейните дейности на международните сили в Украйна е " преразпределение на света " . " Американците усещат, че губят, само че не желаят да губят, тъй като това е тяхното благосъстояние. Искат да са на върха и да ръководят целия свят ", сподели президентът.

Малка Беларус е в положение да противостои на най-големите страни. Това на среща в Министерството на защитата по въпросите на гарантирането на военна сигурност, съобщи тогава формалната беларуска телеграфна БелТА.

Според президента по принцип се счита, че е мъчно да се води битка с тези страни, които имат освен военна мощност, само че и огромно население. " Днес обаче изходът от военните дейности към този момент не зависи от този фактор, както преди, " обърна внимание главнокомандващият.
 Лукашенко не се плаши от пропагандата, а я овладява
Лукашенко не се плаши от пропагандата, а я овладява

Всяка война допуска битка за мозъците на хората, акцентира беларуският президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР