Президентът на Беларус Александър Лукашенко опроверга информация, че е избягал

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко опроверга информация, че е избягал
Коментари Харесай

Лукашенко: Жив съм

Президентът на Беларус Александър Лукашенко опроверга информация, че е избягал от страната на фона на всеобщите митинги против властническото му ръководство, осведоми локалната организация БелТА, съобщи News.bg.

" Преди всичко бих желал да кажа, че към момента съм жив и не съм в чужбина, обратно на това, което нашите националисти споделят. Днес е 14 август и ние сме тук, с цел да обсъдим работата на строителната промишленост ", съобщи той. Лукашенко разяснява опитите за разпалване на напрежение измежду служащите в страната и предизвести, че стачките ще имат унищожително влияние върху локалните компании в бъдеще. Днес Централната изборна комисия на Беларус разгласи, че Лукашенко е победител на президентските избори. Действащият държавен глава е подсилен от 80,10%, а Светлана Тихановска получава 10,12%.

Междувременно външният министър на страната Владимир Макей съобщи, представен от Агенция Франс Прес, че Беларус е квалифициран за " градивни и съответни " диалози с други страни по отношение на резултатите от президентските избори и зародилите митинги. Макей организира телефонен диалог с швейцарския си сътрудник Игнасио Касис. Министърът изрази " готовността на беларуската страна за градивен и съответен разговор с задгранични сътрудници по всички въпроси, свързани с развиването в Беларус ". Разговорът е извършен след пет дни на митинги по отношение на резултата от президентските избори, които оставят Лукашенко на власт шести мандат. Полицията употребява гумени патрони, зашеметяващи гранати и сълзотворен газ против протестиращите. Повече от 6700 души са арестувани, стотици са ранени, а двама души починаха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР