Президентът на Беларус Александър Лукашенко нарече принуждаване към интеграция цената

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко нарече принуждаване към интеграция цената
Коментари Харесай

Лукашенко обвини Русия в принуждаване към интеграция

Президентът на Беларус Александър Лукашенко назова " принуждаване към интеграция " цената на съветския газ , оповестяват съветските медии.

Уточнява се, че въпросът е бил разискван в Минск на среща с ръководителя на Съвета на Евразийската икономическа комисия Михаил Мясникович.

Цената на съветския газ за Беларус през януари и февруари 2020 година възлиза на 127 $ за 1000 куб. м на границата.
 Лукашенко разкри за
Лукашенко разкри за " подмятания " на Русия за поглъщането на Беларус

В подмяна на единни цени на енергоносителите

" Казват ни: 127 $ е добре. (...) Ние споделяме на руснаците (...): давайте като през предходната година . През предходната година, като се вземе поради митническото освобождение на петрола, цената беше 110-111 $. " Не, давайте 127 $. " Днес газът към този момент се търгува на борсата под 100 $. Това обикновено ли е? Какво е това - принуждаване към интеграция ? ", разяснява беларуският държавен глава.

По думите му през днешния ден Полша получава американски полутечен газ на стойност 90 $ за 1000 куб. м газ , който също по този начин изисква превоз, регазификация и доставка през тръба.
 Съединени американски щати подготвени да обезпечат нефта на Беларус
Съединени американски щати подготвени да обезпечат нефта на Беларус

Майк Помпео увери, че цените ще са конкурентни

На 31 декември 2019 година " Газпром " и " Газпром Трансгаз Беларус " удължиха договорите за доставка и превозването на съветски газ до 2021 година.

В началото на февруари Дмитрий Козак, заместник-началник на президентската администрация на Русия, съобщи, че изискванията за доставка на газ се резервират на равнище 2019 година По-късно първият вицепремиер на Беларус Дмитрий Крутой уточни, че Минск ще се стреми към дребна промяна в своя изгода, само че " като базов вид цената от 127 $ в действителност към този момент е закрепена на ниво президенти ".

Миналата седмица Лукашенко настоя, че при актуалните условия на международния енергиен пазар съветският газ за страната би трябвало да коства към 90 $ за 1000 кубика.

Междуправителственото съглашение планува безмитни доставки на нефт от Русия за Беларус в размер на 24 млн. тона годишно. От този размер 18 милиона се преработват в беларуски рафинерии, а митата върху износа на петролни артикули остават в бюджета на Беларус.
 Беларус стартира импорт на петрол от Норвегия
Беларус стартира импорт на петрол от Норвегия

През литовското пристанище Клайпеда...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР