Президентът на Беларус Александър Лукашенко, който е изправен срещу най-масовите

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко, който е изправен срещу най-масовите
Коментари Харесай

Лукашенко отхвърли идеята за нови избори

Президентът на Беларус Александър Лукашенко, който е изправен против най-масовите митинги, откогато пристигна на власт през 1994 година, в неделя прикани да се отбрани независимостта на страната в тирада пред негови последователи в Минск, съобщи Франс прес.

Лукашенко си провежда контрапротест в своя отбрана, а преди този момент се обърна с молба за помощ към съветския президент Владимир Путин при положение на " военна опасност ".

" Драги другари, повиках ви тук не с цел да ме защитавате, а тъй като за пръв път от четвърт век можете да отбраните своята страна и нейната самостоятелност ", сподели той под овациите на хилядите присъстващи.

65-годишният президент отхвърли настояването на опозицията за нови избори след вота на 9 август, който той публично печели, само че съгласно критици резултатите са били фалшифицирани.

" Ако създадем това, няма да му се види краят. Изборите се състояха, няма по какъв начин фалшифицирани резултати да са повече от 80 % от гласовете ", съобщи Лукашенко, имайки поради формалните резултати, съгласно които той печели изборите с малко над 80 на 100.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР