Президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази увереност, че руските тактически

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази увереност, че руските тактически
Коментари Харесай

Лукашенко: Уверен съм, че руските ядрени оръжия няма да бъдат използвани

Президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази убеденост, че съветските тактически нуклеарни оръжия, ситуирани в страната му, в никакъв случай няма да бъдат употребявани, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
По-рано Лукашенко и съветският държавен глава Владимир Путин споделиха, че в Беларус към този момент са пристигнали част от плануваните тактически нуклеарни оръжия и че до края на годината там ще бъдат ситуирани и останалите. 

" Колкото повече живеем, толкоз повече се убеждаваме, че (тактическите нуклеарни оръжия) би трябвало да се съхраняват на несъмнено място в Беларус. Уверен съм, че в никакъв случай няма да ни се наложи да ги използваме и че врагът няма да стъпи на наша земя, до момента в който разполагаме с тях ", съобщи Лукашенко.

Беларуският президент неведнъж е упреквал западните страни, че се пробват да унищожат страната му, и твърди, че разполагането на нуклеарни оръжия е належащо за въздържане на евентуални агресори, отбелязва Ройтерс.

Миналия месец Лукашенко сподели, че в Беларус към този момент има тактически нуклеарни оръжия и че той няма да се поколебае да ги употребява, в случай че се наложи, само че акцентира, че за това ще са нужни съвещания с Русия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР