Президентът на Беларус Александър Лукашенко иска руски ракетни системи Искандер

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко иска руски ракетни системи Искандер
Коментари Харесай

Лукашенко иска руски ракети с ядрен капацитет

Президентът на Беларус Александър Лукашенко желае съветски ракетни системи " Искандер " с нуклеарен потенциал да бъдат ситуирани в южната и западната част на страната, сподели той в изявление за съветско списание за защита, съобщи БГНЕС.

Русия е непосредствен съдружник на Беларус, която Европейският съюз упрекна, че е основала рецесия на границата си със скупчване на хиляди мигранти на браздата и принуждаването им да се опитат да преминат нелегално в Полша. Брюксел се готви да глоби Минск. Лукашенко сподели пред списание „ Национална защита “, че се нуждае от мобилната балистична ракетна система " Искандер ", която има обсег до 500 километра и може да носи както стандартни, по този начин и нуклеарни бойни глави.

„ Имам потребност от няколко дивизии на запад и юг, дано стоят (там) “, сподели той. Членките на Европейски Съюз Полша и Литва се намират на запад от Беларус. На юг граничи страната с Украйна. Лукашенко не даде индикация дали е водил някакви диалози с Москва за приемане на ракетната система. Министерството на защитата на Русия не отговори незабавно на искане за коментар, заяви Ройтерс. Беларус и Русия официално са част от " съюзна страна " и от години водят договаряния за доближаване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР