Президентът на Беларус Александър Лукашенко е обсъдил с руския държавен

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко е обсъдил с руския държавен
Коментари Харесай

Лукашенко заявил на Путин, че блокадата на Калининград е фактическо обявяване на война -

Президентът на Беларус Александър Лукашенко е разискал с съветския държавен глава Владимир Путин в Санкт Петербург доставките на калиеви торове в Европа (и двете страни са крупни износители), обстановката в Донбас и транспортната обсада на Калининград. 

" Фактически това е оповестяване на война " - е декларирал Лукашенко за възбраната за пренос на артикули към Калининградска област, през границата с Литва. Той също така е изискал от Путин да " отговори симетрично " на прелитането на бойни самолети на НАТО над беларуско-полската граница. Путин отговори, че към момента няма потребност от подобен отговор, оповестяват съветски и беларуски медии.

Лукашенко съобщи, че Минск би трябвало да е подготвен на всичко, даже на " потребление на съществени оръжия ", с цел да отбрани " нашата татковина от Брест до Владивосток ", прибавя Би Би Си-Русия.

Путин заречен да даде на Беларус ракетни системи " Искандер-М ", които могат да употребяват балистични и крилати ракети. " И то както стандартни, по този начин и нуклеарни ", е декларирал Путин.

Трябва да се означи, че последните нуклеарни оръжия бяха изтеглени от Беларус в Русия през 1996 година, добавя Би Би Си
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР