Президентът на Беларис Александър Лукашенко в хода на срещата си

...
Президентът на Беларис Александър Лукашенко в хода на срещата си
Коментари Харесай

Лукашенко се пошегува с Помпео относно "диктатурата" в Беларус ВИДЕО

Президентът на Беларис Александър Лукашенко в хода на срещата си с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео се пошегува по отношение на особеностите на "диктатурата " в страната му, с помощта на които срещата им е станала допустима, предава БелТА.

"При нас диктатурата се отличава с това, че всички почиват в събота и неделя, само че президентът работи ", пошегува се беларуският водач, когато Помпео му благодари за срещата в ранната съботна заран.
По време на срещата Лукашенко два пъти употребява думата "диктатура ", говорейки за страната си.

"Много е хубаво, че след разнообразни типове недоразбиране в връзките сред Беларус и Съединени американски щати, безоснователното недоразбиране от страна на предишните управляващи в Съединени американски щати рискувахте да посетите Минск и да видите тази страна, какъв народ живее тук, какви хора има, каква тирания и народна власт ", сподели Лукашенко.

По-рано в хода на работната си аудиенция в Минск държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че Америка е подготвена напълно да задоволи потребностите от горива на Беларус, наблягайки, че сега страната му е най-големия производител на енергийни запаси в света.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР