Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес заяви, че неговият клуб

...
Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес заяви, че неговият клуб
Коментари Харесай

Хьонес: Парите вкарват голове, Байерн също ще трябва да харчи

Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес съобщи, че неговият клуб ще бъде заставен през лятото да прави неща, които не му харесват, а точно – да хвърли крупни суми за нови попълнения. Според някогашния немски национал това е единственият път пред баварците, с цел да не изостанат прекалено много от другите европейски грандове и на първо място топ отборите от Англия.

В събота Байерн ще се опита да отбрани трофея си в Бундеслигата безусловно в последния кръг, когато се нуждае от победа над Айнтрахт Франкфурт, с цел да остави въпроса отвън всякакво подозрение. Като се има поради и идния край за Купата на Германия, акцията може да приключи с дубъл, само че горчилката остава най-много поради отпадането от Ливърпул в 1/8-финалите на Шампионската лига. Тогава Байерн се оказа тотално надигран и най-много тези мачове форсираха идното ободряване на състава.

Престижните и към този момент сигурни прехвърляния за лято'2019

Значими фигури като Ариен Робен, Франк Рибери и Рафиня към този момент оповестиха, че си потеглят от „ Алианц Арена” след края на акцията, което значи, че би трябвало да се намерят съответни заместници. Байерн към този момент има уговорени два прехвърлянето – на бранителите Бенжамен Павар (от Щутгарт) и Люка Ернандес (от Атлетико Мадрид), като вторият е рекорден за клуба и Бундеслигата със своите 80 милиона евро.

„ Не ми се желае да закупувам състезател за 80 или 100 милиона евро. Ако обаче искаш да не изоставаш от Манчестър Сити, Ливърпул или Барселона, то тогава би трябвало да правиш неща, които не ти харесват. Купихме Ернандес, хубавото е, че можем да си го позволим посредством нашите лични пари”, разяснява Хьонес.

„ Наистина считам, че парите вкарват голове. Англичаните получават 3 милиарда от телевизионни права, ние получавам 1 милиард. Сега можете да се убедите, че те влагат и в инфраструктура. Взимат треньори и мениджъри. Ще бъде доста мъчно да ги свалим от върха”, добави шефът на Байерн.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР