Президентът на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге заяви, че клубът има

...
Президентът на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге заяви, че клубът има
Коментари Харесай

Румениге: Байерн иска Алаба да остане, но решението е негово

Президентът на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге съобщи, че клубът има предпочитание да задържи Дейвид Алаба, само че добави, че решението ще бъде напълно на играча.

Договорът на бранителя с баварците изтича в края на сезона и бъдещето му е шикоро обсъждана тематика от месеци, защото редица европейски грандове са се наредили на опашка за подписа му.

Байерн му предложи оферта за нов договор, като двете страни организираха няколко диалога, само че до съгласие не се стигна. Според мнозина Алаба има предпочитание да напусне клуба, а Ювентус е любимец за бъдещия му тим.

" Не знам дали Алаба ще напусне. Имахме среща преди две седмици с татко му и съветника му Пини Захави. Разговорът беше ок, атмосферата беше добра. Но би трябвало да кажа, че се въртим в кръг от месеци. В някакъв миг би трябвало да стартираме да планираме за новия сезон. Трябва да знаем дали Дейвид остава или не ", разяснява Румениге.

FC Bayern - Karl-Heinz Rummenigge über Vertragspoker: " David Alaba muss für sich eine Entscheidung fällen "
— DeutscheEiche (@Eichedeutsch)
" Особено в този интервал с ковид играчите би трябвало да имат съгласие с клубовете. Загубихме доста пари, не сме имали фен на стадиона от осем месеца. Живеем с заплахата да имаме загуби от трицифрено число в милиони.

Вярвам, че играчите би трябвало да бъдат съветвани да останат в клуба си, в случай че се усещат удобно в него, какъвто е казусът с Дейвид. Всички в клуба сме единомислещи, че желаеме той да остане. Той е прелестен човек и футболист на доста високо равнище. Сега той би трябвало да вземе решение за себе си ",
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР