Президентът на баскетболната федерация на Мали и бивш министър на

...
Президентът на баскетболната федерация на Мали и бивш министър на
Коментари Харесай

Президентът на федерацията на Мали е новият шеф на световния баскетбол

Президентът на баскетболната федерация на Мали и някогашен министър на спорта на страната Аман Нианг е новият президент на Международната федерация по баскетбол. Той бе определен на XXI конгрес на ФИБА в Пекин, където своя глас даде и президентът на БФБаскетбол Георги Глушков. 156 държави-членки гласоподаваха в изборите. Нианг до скоро бе вицепрезидент на организацията и президент на ФИБА Африка. Мандатът му е до 2023 година

„ Благодаря на националните федерации за доверието. Смирено одобрявам тази отговорност. Обещавам да се посветя напълно на ФИБА и да послужвам на ползите на обичания ни спорт във всички кътчета на планетата. Заедно можем да превърнем играта в най-популярната в света “, сподели Нианг в навечерието на откриването на Световното състезание.

За втора поредна година за ковчежник на ФИБА бе определен германецът Инго Вайс.

Делегатите избраха и нов Борд на ФИБА. В него влезе и неотдавна посетилата България и взела участие в церемонията по награждаването на Европейското състезание за девойки до 16-годишна възраст, Дивизия Б, Кармен Токала от Румъния. Друг член на управителното бюро е различен другар на българския баскетбол – Жан Пиер Сюита от Франция, а също и Астериос Зоис от Гърция. В Борда има представители на Бенин, Мадагаскар, Канада, Парагвай, Вирджинските острови, Япония, Индонезия, Финландия, Нова Гвинея и Австралия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР