Президентът на Барселона Жоан Лапорта обясни, че клубът не би

...
Президентът на Барселона Жоан Лапорта обясни, че клубът не би
Коментари Харесай

Лапорта: Видях Меси с друг екип и не ми хареса

Президентът на Барселона Жоан Лапорта изясни, че клубът не би могъл да задържи Лионел Меси даже с напускането на Антоан Гризман.

Аржентинецът мина в ПСЖ това лято, защото клубът не можа да възобнови контракта с него заради финансовото състояние. Французинът се завърна в Атлетико тъкмо преди затварянето на трансферния прозорец.

" Това, което към този момент казахме, се случи. Имаше напън върху нас: или ще подпишем съглашение с фонда CVC, или няма да осъществим финансовия феърплей. Нямаше други благоприятни условия.
 Педри приключи почивката си прибързано
Педри приключи почивката си прибързано

Халфът възобнови тренировки

Имаше авансово съглашение и си стиснахме ръцете. Имаше няколко съглашения и Ла Лига като че ли ги одобри, само че по-късно те ги отхвърлиха без договорка с CVC. Не чувствахме, че обстановката може да се усъвършенства, по тази причина сложихме точка на тази история.

Мисля, че беше неприятно и за нас, и за Меси - всичко не се получи по този начин, както искахме. Тогава към този момент не говорихме.

Видях дебюта на Лео за ПСЖ и беше необичайно да го видя в различен клуб, с нашия конкурент. И не ми хареса.

Дори с напускането на Гризман и съкращаването на заплатите, което капитаните Жерар Пике, Серхио Бускетс Бускетс, Жорди Алба, Меси не можеше да остане. И въпреки всичко беше значимо да понижим заплатите, тъй като следващата година можем да бъдем по-амбициозни ", сподели Лапорта.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР