Президентът на Барселона Жоан Лапорта коментира пропадналия за пореден път

...
Президентът на Барселона Жоан Лапорта коментира пропадналия за пореден път
Коментари Харесай

Лапорта: Мисля, че Дембеле има споразумение с друг клуб

Президентът на Барселона Жоан Лапорта разяснява пропадналия за следващ път опит на клуба да се раздели с Усман Дембеле. Договорът на нападателя изтича през лятото и “лос кулес” се надяваха през вчерашния ден или да го продадат, или да го преотстъпят. В последна сметка обаче нито едно от тези неща не се случи и французинът остава на “Камп Ноу” до лятото, откакто трансферният прозорец затвори. Двете страни не съумяха да се схванат за нов договор и Лапорта упреква играча, че не си е намерил нов клуб. Той дори подозира международния първенец, че към този момент се е схванал с някой клуб за трансфер през лятото, само че не го споделя.

“Трудно е да се разбере случилото се с Дембеле - стартира босът на каталунците. - Мисля, че той има съглашение с различен клуб. Останахме сюрпризирани, че не одобри офертата и на отбора от Англия (б.р. - Челси). Усман избира да остане тук, което не е добре нито за него, нито за клуба. Сега той е част от тима. Треньорът Чави Ернандес би трябвало да работи върху сегашното, само че също по този начин и за бъдещето, в случай че Дембеле няма да е тук занапред”.

След това Лапорта описа какво се е случило с неуспеха при договарянията за новия договор. “Самият Дембеле искаше да преподпише. После обаче той и сътрудникът му желаеха повече пари и всичко зацикли. Мениджърът му не сподели нищо съответно и имаше последици от това. Сторихме всичко по силите си, само че той не одобри предлагането ни. Усман сподели, че офертата ни е доста добра, само че след това се появи казусът с парите. И когато ние като клуб отговорихме, че от наша позиция финансовите условия, които му предлагаме, са задоволително положителни, сътрудникът му реши да замълчи. В последна сметка трябваше да съобщим неприятната вест (б.р. - че Барса приключва преговорите). Просто бяхме задължени да му покажем, че няма да сме част от този театър”, показа президентът.

“Хубавата вест е, че през вчерашния ден, след титанични старания от наша страна, успяхме да записваме Адама Траоре и в случай че всичко е наред, същото ще стане и с Обамеянг”, приключи Лапорта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР