Президентът на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова коментира отлагането

...
Президентът на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова коментира отлагането
Коментари Харесай

Стефка Костадинова: Отлагането на Олимпиадата е голям шамар за спортистите

Президентът на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова разяснява отлагането на Летните олимпийски игри в Токио за лятото на 2021 година. " Може би ще кажа нещо ексцентрично. Това е както едно време, когато бойкотирахме Олимпиади. Четири години се готвиш и в един миг се взема решение, че България няма да взе участие на дадена Олимпиада. Това е огромен пестник за спортистите, тъй като в действителност Олимпиадата е каймакът на спортната кариера и всеки се бори, всеки желае да се качи на почетната стълбичка.

Голям пестник, само че верен пестник. За нашето здраве, за здравето на нашите фамилии. Вижте, целият свят гори, всички бяхме уплашени. На мен персонално ми липсваше общественият контакт, това ме съсипваше. Но се научих да сготвям, което е доста добре, опознах себе си ", съобщи Костадинова на откриването на фотоизложбата на нашия сътрудник в Sportal.bg Иван Йочев.

Притежателката на международния връх в скока на височина има вяра, че Олимпийските игри ще се проведат сполучливо идващото лято и се надява, че както постоянно ще има доста почитатели по трибуните. " До идващото лято доста вода ще изтече, хората ще изтрезнеят, ще си повярват още веднъж, стопанската система ще се възобнови и се надявам да има доста хора, тъй като съревнование без аудитория не е същото. Както е и в театрите, не може самичък да си скачаш, самичък да си играеш съчетанието, би трябвало да има тласък, ръкопляскане, би трябвало да чуеш името си, да се притесниш малко преди старта ", показа именитата ни лекоатлетка.

Дали БОК ще подходи с нещо по-различно за подготовката на нашите олимпийци? Не, аз мисля, че всяка една федерация доста ловко води спортистите си и намира къде ще имат спортни лагери. Дай Боже да има повече квалификации, тъй като би трябвало да се покриват нормативи ", приключи Костадинова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР