Президентът на Българския футболен съюз проведе работна среща с ръководителя

...
Президентът на Българския футболен съюз проведе работна среща с ръководителя
Коментари Харесай

Боби Михайлов увери Чеферин, че българският футбол е в добри ръце

Президентът на Българския футболен съюз организира работна среща с ръководителя на европейския футбол Александър Чеферин по време на честванията на 30-тата годишнина от основаването на Футболната асоциация на Украйна в Киев. Михайлов и изпълнителният шеф Борислав Попов бяха измежду формалните посетители на юбилея, събрал на едно място елита на европейския и международния футбол.
В диалога си президентите на и УЕФА разискаха вероятностите пред българския футбол и се сплотиха към тезата, че залегналите във визията на сегашното управление промени и планове подсигуряват напредъка на най-популярния спорт у нас.
Преди формалната гала с присъединяване на президента на Украйна Володимир Зеленски, Борислав Михайлов бе част от кръгла маса паралелно с представители на Борда на ФИФА, висши ръководители на УЕФА, както и президентите на футболните асоциации на Кипър, Полша, Литва, Латвия и Молдова, като на срещата бе разисквано развиването на играта в подтекста на настоящите провокации в световен мащаб.

" За мен беше голяма чест и самопризнание да бъда посетител на честването на 30-ата годишнина от основаването на Футболната асоциация на Украйна. Смятам, че методът, по който се развива футболът в тази страна, е добър образец за всички източноевропейски федерации и приветствам сътрудника си Андрий Павелко както за свършената работа, по този начин и за множеството положителни вероятности пред ръководения от него съюз ", написа Михайлов във Facebook страницата си.
" Именно вероятностите във футбола бяха съществена тематика на работната среща, която организирах дружно с редица сътрудници от целия свят, емблематични някогашни футболисти и ръководители на ФИФА и УЕФА, както и президента на Украйна Володимир Зеленски. Имах опция да проведа и дълъг и градивен диалог с моя добър другар Александър Чеферин, с който се обединихме към тезата, че бъдещето на българския футбол е в положителни ръце.
Не на последно място останах удивен от топлото отношение на локалните ентусиасти, които ме върнаха в най-славните години на българския футбол - тогава, когато националният ни тим, с мен като капитан, си заслужи международна популярност. Всички се надяваме тези времена да се повторят, а с работата си върша и ще продължа да върша всичко допустимо това да се случи ", добави още президентът на БФС.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР