Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви откровено, че

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви откровено, че
Коментари Харесай

Боби Михайлов: Още нямам кандидат за шеф на съдиите в главата си

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов съобщи искрено, че към момента няма претендент за началник на съдиите. Михайлов разяснява наболелия въпрос след първото съвещание на новия Изпълком.

Без съдийски началник до старта на плейофите

Припомняме, че досегашния началник на реферите Петър Петров подаде оставка, която бе призната на 7 март.

„ Не елементарен изборът, нито има толкоз претенденти, нито има безспорни любимци. Не е по този начин бързо. Тримата членове на комисията, ще създадат нарядите за идния кръг. После има спиране, тъй че е нужно време. Не сме коментирали имена на тази среща “, сподели Михайлов.

„ Дисциплинарният устав е свободен за всички. Просто би трябвало да има отчети, че длъжностни лица разясняват съдиите. Глобата за първо нарушаване е 5000 лв., за второ - 10000 лв. “

Бе конкретизирано, че е налице и санкция за спортни шефове, президенти и прочие на клубове, когато си разреши обидни мнения по адрес на съдиите. Тя се равнява на 3000 лв..

„ Петър Петров си подаде за трети път оставката и най-накрая я одобрих. Така или другояче в последните седмици напрежението върху него бе огромно. Не ми е споделил. Имало е напън сигурно. Но отново споделям, когато има такива неща, се отива в полицията “, добави някогашният вратар.

„ Марк Бата остава на поста си “.

„ Още преди дербитата медиите нагнетяват ситуацията. Ще ви съветвам да минимизирате мненията и диалозите за футбол. Като пусна малкия екран, от първата минута коментаторът разяснява има ли тъч или няма тъч. Това е несериозно. Трябва да се разяснява методът на игра, селекцията, тактиката. Не може да се приказва единствено за съдиите “.

„ Новият съдийски началник би трябвало да е сериозен и влиятелен човек, и да не го е боязън, и да си схваща от работата. Нямаме още концепция какъв да е. Но тежестта ще падне върху мен. По предписание аз би трябвало да го предложа “.

„ Нито един арбитър не ми се е обадил. Телефонът ми е неизменен от години. Тук въпросът е високо честен, хората, които натискат съдиите. Съдията е човек и може да сбърка. В България се насажда, че грешката е нарочна “.

„ По другите комисии няма да има промени. Такива се вършат нормално след края на шампионата “, изясни за край Михайлов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР