Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че оценява

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че оценява
Коментари Харесай

Боби Михайлов си постави оценка 5,67 за последните 16 години, в БФС няма корупция

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов съобщи, че прави оценка високо работата си отпред на централата за последните 16 години. Боби си сложи оценка пет по шестобалната, а за бистрота и липса на корупция - две шестици - приблизително аритметично 5,67. Босът на родния футбол разяснява, че е имало моменти, в които си е казвал “стига толкова”, само че след година и половина отвън футбола е видял какви неточности е позволил и по какъв начин може да помогне.

“Не ми хареса мача с Литва през вчерашния ден, само че има и такива дуели. Отборът е млад, треньорът е млад. Момчетата би трябвало в борбата да се развиват. Неприятна загуба, само че и това го има във футбола. Не е прелестно да гледаш подобен мач, само че работата на БФС е да подсигури изискванията за подготовка. Чакаме след тези огромни генерации, които имахме преди, да има смяна и да се сглоби тим, с който да имаме успехи”, сподели Михайлов пред bTV.

“Имаше миг, в който съм си казвал “стига толкова” - и аз го усетих, и с външна помощ си подадох оставката преди година и половина. Видях през това време грешките си и видях, че мога да оказа помощ на футбола. Хората, които ще бъдат в залата на конгреса знаят какво съм и сме създали. От другата страна виждаме нападателно държание - приказва се на всички места, че би трябвало смяна. Но дали е за по-добро или е стани да седна?”.

“За да се свика ексклузивен конгрес бяха 1/3 от клубовете да го изискат. 35 от импортираните не бяха постоянни за конгреса и надлежно ние не свикахме този, а постоянен за март месец. Съдът постанови друго и ние направихме всичко допустимо, с цел да организираме конгреса. 531 клуба имат право на глас, а 508 са излъчили претенденти. Винаги урните са били в залата. Хората по този начин са дали своят вот, че да спечелвам доста.

“Делегатите си избират комисии, които броят гласовете, тъй че няма по какъв начин да има операции. Досега няма обжалване на конгрес от нито един делегат”. Това, че предния път Любослав Пенев бе извън бе решение на конгреса. Сега претендентите ще бъдат в залата, само че изявленията ще са след конгреса. В дневния ред няма полемика за бъдеща стратегия, бюджет. Убеждаваме хората да гласоподават за нас с това какво сме създали и какво не сме създали. От програмата, която е показана 2018 е изпълнено над 100%”.

“Уставът на БФС не е изработен за Боби Михайлов, а се взема решение на конгреса. Ако се реши, че би трябвало да е два или три мандата, ще има смяна. Аз не се връщам като самоцел, а с цел да има успокоение във футбола, а не спор и сходно поведение с вадене на компромати сред колеги”. Не работя без пари, само че е за много по-малко от някои треньори. Заплатата е това, което е дал своя вот изпълкомът”.

“За последните 16 години си давам пет по шестобалната система. За бистрота си давам 6. В българския футбол няма корупция - давам си 6 и по тази линия. Не постоянно резултатите на националния тим са право пропорционални с работата на управлението. Работи се, както би трябвало да се работи. Треньорите имат най-хубавите условия, играчите също. Повечето клубове имат положителни условия”, сподели Михайлов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР