Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов сподели след проведения

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов сподели след проведения
Коментари Харесай

Боби: Засега няма проблем с лицензите, съдийството е по-добро

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов показа след извършения Изпълком, че все още няма изгледи тимовете, които ще вземат участие в елита през идващия сезон да имат проблеми с лицензирането си. Босът на родната централа разяснява и тематиката с футболното съдийство. Той разяснява, че представянето на реферите е по-добро от миналите години.

Борислав Михайлов към момента не взел изрично решение, че системата за видеоповторение е нужна на българския футбол.

„ Шампионатът ни е доста забавен, има напрежение, футболно напрежение във Втора лига, безусловно оправдана се оказа промяната на схемата и методът, по който се играе Първа лига”, разяснява Борислав Михайлов.

Относно изваждането на Верея от Първа лига, Борислав Михайлов разгласи: „ Ние получаваме документите и пращаме в прокуратурата, всички федерации работят да се спре този бизнес във футбола, ръководителите на Верея са знаели, веднъж са санкционирани. Всички пет, единствени досега, са срещи тима на Верея, на никое място не е представен различен тим. Не е за обществено притежание информацията кои са тези 5 мача. Ние работим доста съществено против тази тематика. 5 сигнала против един и същи тим. Ние просто си вършим работата.”

„ Процедурата по лицензирането не е завършила, нещата наподобяват добре все още. На 16 май е идващото съвещание на комисията и ще се знае всички, които са взели лиценз, все още се гледат единствено тимовете за А група. Клубовете имаха срещи с представители на комисията и самите клубове към този момент привикват с процедурата, получават поддръжката на комисията, с цел да попълнят както би трябвало документите. Не знам какви отговорности има Левски, към Национална агенция за приходите е допустимо разсрочване, те имат разсрочване.”

„ За мен съдийството тази година е по-добро от всяка друга година. Не инцидентно се трансформират и таксите на самите съдии. Върху тях се оказва голям напън. Има хора, които по три дни преди мача стартират да приказват за съдията. Сами виждате какви неточности вършат съдиите в Англия, Франция, Испания, Шампионска лига, даже и с ВАР. И ВАР прави неточности, даже с 6 души на екран. В съдийската комисия няма смяна. На съдиите би трябвало да им се дава избор на доверие. Съдиите са по-добри от всяка друга година.”

Запитан за системата ВАР и по кое време БФС ще може да я вкара, Борислав Михайлов разяснява: „ Реалистично, чисто финансово до две години можем да въведем ВАР, ние имаме опцията да гледаме и да се учим дали е уместно за нас, за българския нрав, за стадионите, това го имат единствено огромните страни все още. Аз желая да се убедя, сами себе си, че това ще бъде от изгода за българския футбол. Има единствено две компании в света за тази система, нека след време и самата цена да падне. Трябва да бъде уверено цялото общество. Това е бъдещето, не мога да се наемам с точна дата”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР