Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов прие в Националната

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов прие в Националната
Коментари Харесай

Борислав Михайлов награди световните вицешампиони по футбол 5

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов одобри в Националната база в " Бояна " представителния тим на страната ни по футбол 5, който преди броени дни записа исторически триумф на Световното състезание в този формат на мини футбола.

" Лъвовете " приключиха на второ място на шампионата в Кейптаун, Южна Африка още при дебютното си присъединяване на сходен конгрес.

" За мен е чест да поздравя героите на България и да ви благодаря от името на Българския футболен съюз и българската спортна общност ", съобщи Михайлов, след което връчи на всеки един от състезателите комплект подготвителна екипировка от новата сбирка, създадена особено за националните ни гарнитури.

 Снимка 392241
Източник:

От своя страна ръководителят на Българската асоциация мини футбол Братан Братанов сервира на президента на БФС възпоменателен плакет и изрази специфичните си благодарности към господин Михайлов за цялостното развиване на мини футбола в България.

" Несъмнено този величествен триумф не би бил изпълним без Вашата поддръжка и партньорството с БФС. Той сподели, че вървим в вярната посока и напъните, които поставяме за развиването на аматьорския футбол дават резултати ", сподели Братанов.

Пътят на " лъвовете " към това извънредно достижение стартира още напролет на 2018 година, когато се организираха районните квалификации в девет български града. Над 60 тима взеха присъединяване на локално равнище, а националният край за установяване на първенеца и представител на страната на Световното състезание се организира на 8 юли в Дома на футбола - Националната футболна база в " Бояна ". Жребият за самия шампионат в Кейптаун ни събра в предварителна група с тимовете на Оман, Република Ирландия и Нигерия, в която нашите записаха две победи и една загуба. На осминафинала България трагично в профил Германия след осъществяване на дузпи, на четвъртфинала се справихме със международния първенец от 2016-а Колумбия, а на полуфинал нашите отстраниха Израел с 3:2 още веднъж след дузпи. В борбата за златото родните момчета отстъпиха на Аржентина с 1:2, записвайки най-големия триумф в историята на този спорт у нас.

 Министър Кралев награди международните вицешампиони по футбол 5
Министър Кралев награди международните вицешампиони по футбол 5

На играчите бе връчен почетен плакет
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР