Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов коментира ситуацията около

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов коментира ситуацията около
Коментари Харесай

Михайлов: С какво ще помогне моя оставка преди мача?

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов разяснява обстановката към евроквалификацията против Унгария, която бе преместена от стадион „ Васил Левски “ в София на „ Христо Ботев “ в Пловдив, след което стана ясно, че ще се организира на „ Арена Арда “ в Кърджали. Той съобщи, че оставката му няма да помогне и бе безапелационен, че не го е боязън и никой от централата не се крие от митингите на почитателите.

„ Последната седмица множеството от моите сътрудници дадоха цялото си време и работа, с цел да обяснят на обществеността цялата последователност – получихме от Столична дирекция на вътрешните работи писмо, че е рисково поради митинги. Няма общо дали мен ме е боязън, мен не ме е боязън, аз съм бил вратар. УЕФА бяха осведомени с това писмо. Аз не мога да местя мачовете на УЕФА. Запознати са със стадиона, играхме там с Иран. Унгарската федерация беше съгласна, както и ние “, сподели Михайлов пред Българска национална телевизия.

„ Имаме контракт с предходния кмет, уповавам се и със настоящия да работим добре, плащахме най-малък наем, тъй като стадионът е общински. Напрежението се основава от 2,5 години изкуствено от едни хора, които желаят да вземат властта. Такива кандидат-президенти непрекъснати не съществуват. Причината да стигнем да това напрежение са тези хора, чиито имена не желая да загатвам. Това са някогашни и към този момент безработни футболисти “, продължи той.

„ Хронологията е три места, които сме показали на спортната общност. Има цялостен отдел в УЕФА, който се занимава с сигурността. Идва офицер по сигурността, знаят и без ние да кажем, че мачът е рисков. Протести може да има и в Пловдив, и в Разград. УЕФА реши като се изключи че мести мача в Пловдив, че ще е без аудитория. Никой не се крие. Където е София, там е и Пловдив “, сподели още президентът на БФС.

„ Политически напън не съм усетил, а от сходни човеци, свързани с публики, фенски маси, а това, че беше позволено да се случи на самия мач, внесе напрежение. Полицията не съумя да ги спре също. Влязоха, свършиха си белята и излязоха, аз по тази причина си подадох оставката “, съобщи Михайлов по отношение на мача с Англия, изгубен с 0:6 през 2019 година.

„ След избори сме, единият кмет не можеше да подписва, другият не беше дал клетва. Дано не се възползват едни хора, Прилича ми на бойкот. Не се усещам жертва. Когато хората не са удовлетворени от личните си тимове, търсят виновността на друго равнище. Човек постоянно може да мисли за оставка, само че тази оставка няма да помогне, тъй като има три дни до мача. Конгрес може да се направи и следващата година и всички да са спокойни. Не съм мислил, само че по-скоро не бих се кандидатирал на нов Конгрес. Започвам към този момент да си приготвям група от заместници, тъй като и това не е елементарно “, приключи Борислав Михайлов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР