Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов коментира пред БЛИЦ

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов коментира пред БЛИЦ
Коментари Харесай

Боби Михайлов: Шефовете на клубове ще трябва да обещаят пред Борисов и Кралев, че няма да оказват влияние на съдиите

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов разяснява пред БЛИЦ оставката на шефа на съдиите Петър Петров, както и събитията довели до нея.

Той разкри, че счита да провежда среща сред министър-председателя на България Бойко Борисов, министъра на младежда и спорта Красен Кралев и притежателите на клубове в България, на която последните да обещаят, че няма да оказват въздействие на реферите.

„ Ситуацията, която се сътвори към него, е подбудена от натиска, който се сътвори върху съдийството и върху него. Много мъчно се устоя на подобен напън. Напрежението от последните кръгове, в които се позволиха съдийски неточности, се усили, а те в България постоянно се считат за нарочни, с което твърдо не съм съгласен”, сподели Михайлов.

„ Ние гледаме огромните шампионати и виждаме, че на всички места се позволяват неточности и то от професионални съдии. Да не приказваме за Англия, където съдиите бъркат на всеки мач. Но там никой не познава нито президента на футболната федерация, нито шефа на съдиите! Тук е основано голямо напрежение към съдиите и за това оказват помощ най-много средствата за всеобща връзка и телевизиите”, добави той.

„ Аз не съм човек, който обича да уволнява и да приема оставки! Даже вечерта преди да приема оставката на Петър Петров не съм спал. Вчера взех решение да приема оставката му. Не беше по никакъв начин елементарно. Все още не съм мислил кой ще го наследи на поста”, съобщи още президентът на БФС.

„ Петров не беше подвластен! Той беше първият началник на съдиите, който беше на заплата при мен, тъкмо с цел да бъде опазен от всевъзможни закани или оферти за благини, които да одобри или да не одобри. Говорил съм с премиера и с министъра на спорта и ще предизвиквам обща среща с шефовете на клубовете, на която те би трябвало да обещаят, че няма да оказват въздействие. Ако те не дадат такова заричане, всеки сигнал при позвъняване към които и да е арбитър ще бъде даден на прокуратурата! Проблемът е, че на мен нито един арбитър не ми се е обаждал през живота ми. Самите съдии би трябвало да се усетят, в случай че бъркат преднамерено или в интерес на някой тим!”, безапелационен е Михайлов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР