Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов говори пред Комисията

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов говори пред Комисията
Коментари Харесай

Михайлов в оправдателен режим за хаоса

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов приказва пред Комисията по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта в Народното събрание за свадите и митинга към дуела сред " лъвовете " и Унгария.
" Изпратихме цялата последователност и сте осведомени всички. Цялата връзка идва от сведения от способените органи в България, от фейсбук страници, от проучване на проблемите за сигурността на този мач от страна на УЕФА. Очакваха се над 3500 почитатели от крайнодесни фракции от Унгария. Ние като футболен съюз няма по какъв начин да знаем какви са заканите. Затова има способени органи и изпратени писма ", оправда се Михайлов по главния въпрос за какво БФС не е срещнала авансово футболната общност за връзката със Столична дирекция на вътрешните работи и УЕФА за изместване на дуела сред България и Унгария.
" Недопустимо е да се търси отговорност от БФС за протичащото се отвън стадиона. Отговорност би трябвало да се търси от провокаторите и хората, които са им платили. БФС не може да се трансформира в изкупителна жертва ", добави изпълнителният шеф на футболната централа Борислав Попов.
На президента на БФС му се привидя, че другите митинги " са платени ", само че не даде никакви доказателства за това и отхвърли да отговори дали ще подаде оставка.  " УЕФА санкционира за навлизане на стадиона, за чупене на държавно и частно имущество за преустановяване на мача. Организираме мач, в който би трябвало да сме сигурни за сигурността на хората, на футболистите и всички чиновници. Горд съм, че успяхме да спасим човешки животи ", продължи Михайлов. " Политически напън съм нямал. Нито някой ми се обаждал, нито някой ми е писал ", разгласи футболният необут и отхвърли да се ангажира с въпроси към ексклузивен конгрес на БФС следващата година. От съвещанието на комисията обаче стана ясно, че никой от Столична дирекция на вътрешните работи не е предложил мачът да се играе без аудитория.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР