Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е имал решаваща

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е имал решаваща
Коментари Харесай

Боби Михайлов имал решаваща роля за връщането на ЦСКА-София в Европа

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е имал решаваща роля за допускането на ЦСКА-София до присъединяване в европейските клубни шампионати, разкриха от клуба през днешния ден. Спортният шеф на „ червените” Пламен Марков съобщи, че след решението на УЕФА тимът ще си възвърне достоверния тип.

Марков сподели, че клубът ще се опита да притегли нови играчи през лятото, с цел да стане конкурентен на другите в Европа.

„ Щастливи сме от решението на УЕФА, че тази година ще можем да участваме в европейските клубни шампионати. Това се дължи на работата, с цел да може ЦСКА да може да се върне там, където всички хора желаят.

ЦСКА се връща в достоверния си тип, в който е основан. Отново ще бъдем най-привлекателния клуб за всички футболисти. Само за 2 месеца, от януари до в този момент, се случиха две доста хубави неща за нас. Първото бе връщането на базите и подписването на новия контракт с Министерството на младежта и спорта. Естествено не е за подценяване и нашето показване от спортно-техническа позиция. Продължаваме да работим в тази тенденция, с цел да продължим да радваме нашите почитатели. Всички те чакат огромни мачове, като тези от славното минало. Това ни ангажира като клуб да се подготвим и надлежно да мислим за бъдещото, обвързвано както с подготовката на тима, по този начин и със селекцията, която следва през лятото, с цел да изградим един доста боеспоспособен тим, който да съставлява българския футбол с марката "ЦСКА ", съобщи Марков.

Адвокат Първан Първанов, който представляваше ЦСКА-София по проблема с присъединяване на отбора в шампионатите на УЕФА, сподели, че управлението ще се опита да удовлетвори кредиторите на банкрутиралото сдружение ПФК ЦСКА АД. Юристът разкри, че компенсациите, които ще бъдат изплатени, са най-високите в историята на футбола.

„ Това решение на УЕФА във формата, в която е издадено, е дефинитивно. Ролята, която изигра Българският футболен съюз и президентът Борислав Михайлов несъмнено изигра позитивна роля.

Историята на ЦСКА изобщо не е предмет на разногласията, които имаме с УЕФА. Спекулациите, които се вършат в медиите, се вършат преднамерено. УЕФА по никакъв метод не може да контролира този въпрос. УЕФА няма право да признава трофеи. Въпросът какъв брой трофеи има ЦСКА е редно да бъде затворен. Нито БФС, нито УЕФА имат пълномощията да споделят кой какъв брой трофеи има. Това попада отвън предмета на нашите каузи. Решението да участваме в Европа няма нищо общо с тази техническа неточност, която някой злонамерено съумя да откри. Тази неточност ще бъде поправена най-вероятно от Литекс “, показа Първанов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР