Президентът на българската федерация по волейбол - Любомир Ганев коментира

...
Президентът на българската федерация по волейбол - Любомир Ганев коментира
Коментари Харесай

Любо Ганев: Мястото на националните отбори е на Олимпийските игри

Президентът на българската федерация по волейбол - Любомир Ганев разяснява протичащото се в националните тимове преди началото на европейските шампионати през септември.

"Първо, желая да пожелая на всички български олимпийци да са здрави, да покажат най-хубавото от себе си и да завоюват най-малко още два-три медала от Игрите за България ", стартира Ганев.

Той изрази разочарованието си от изгубената олимпийска подготовка от "лъвовете " през 2019 година, когато във финала на конкуренцията националите позволиха поврат от 2:0 до 2:3 гейма от Бразилия. Това коства и присъединяване на България (мъже) на Олимпийските игри в Токио:

"Трябва доста да съжаляваме, че не успяхме да победим Бразилия във финала на олимпийската подготовка по волейбол във Варна през 2019 година, тъй като мястото на българския народен тим е тук - в Токио. Момчетата играха ужасно тогава, само че имахме малшанса от 2:0 гейма в наша изгода да допуснем поврат до 2:3. Помните тогава и Тодор Скримов се контузи. Но в последна сметка това е спортът, най-малко в този момент момчетата са стимулирани да се класират за идната Олимпиада в Париж. Сигурен съм, че тимът ще направи всичко допустимо с игра и с готовност да покаже, че мястото ни е на олимпийските игри във френската столица. Това е огромна цел, която сме си сложили. Целта на федерацията е да класираме най-малко един тим сред мъжете и дамите и най-малко една двойка на плажен волейбол за идната Олимпиада. "

Президентът на волейболната ни федерация изрази вяра, че мъжкият и женският ни народен тим имат силите да се класират най-малко за полуфиналите на идните европейски шампионати:

"Сигурен съм, че нашите девойки ще се постараят да зарадват хилядите почитатели, които ще ги поддържат и в залата, и пред екраните. Надявам се да се класираме за финалите в Белград. И пред мъжкия и женския ни народен тим е сложена задачата за класиране всред най-хубавите 4 тима на континента. Мисля, че и двата тима имат силите и опциите да го реализиран, групите не са толкоз тежки, само че би трябвало вярно да се изиграят мачовете. Целите са изцяло постижими ", съобщи още пред камерата на Българска национална телевизия Любомир Ганев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР